diumenge, 5 de març del 2017

L'anglo-birmà-valencià-japonés de la Seu

dimecres, 1 de març del 2017

Avui hem anat a veure Cinc actrius lligen Rodoreda i, al final, els alumnes s'han animat a preguntar coses referents al fet teatral i a l'autora.


"Senyores i Minyones", "Darrers moments", "Zerafina", "El bitllet de mil" i "Mort de Lisa Sperling".

I veiem, en teoria, la primera mascletà de Falles 2017, a càrrec de Pirotècnia Peñarroja (ja hi hagué la del diumenge 26, dia de la Crida, i la de dimarts 28 de febrer, d'un aficionat).

Per a continuar el bon dia (encara que ens ha fallat el quart element), volíem dinar al Bouet, però no obrin fins a la nit, així que canviem sobre la marxa i dinem al

Seu-Xerea. Comte Almodóvar, 4. Ciutat Vella, La Seu - 963 924 000

Menú del dia (18 €)

Snacks i aperitiu: cruixent amb llavoretes i cacau garapinyats


i minis de gambetes

Hi ha també un pa molt bo amb oli Lágrima, de la varietat Serrana, de Viver, i sal rosa (1,50 € x 3).


Gotes del Priorat 2015 DOQ Priorat
Carinyena, Garnatxa i Sirà
9 mesos en bóta de roure francés
14 % vol.
Portal del Priorat/Clos del Portal. El Molar, Priorat, Tarragona.
Enòleg: Joan Asens
25 € (14,05 € Vinissimus)

Fruita i balsàmics; li falta un poc de botella.


Tapes, al centre.
- Ensalada d'albergínia torrada, cuscús i salsa tahini. Boníssima.


- Clòtxines al vapor en curri verd


Entrant opcional (4€ x 3):  Orechiette amb sépia, bròquil i ous de llissa


Plat principal (a triar)  Peix fresc en tempura amb humus i tomaca fresca. Bon peix, ben fet i ben adobat.

o Ploma de porc ibèric amb ensalada tèbia de creïlla i mostassa casolana

Postres:  Flam de xocolate amb maduixots i formatge fresc (un poquet pesat el xocolate del flam, però bo).      

Aigua (3 €)
Café (2,50 € x 2) i rebentat (2,90 €)

Total: 38,20 € x 3
Lloc absolutament recomanable.

Parlen valencià

Gràcies que venim avui i al savoir faire d'Ester, podem arreglar l'embolic que havien creat amb la reserva de divendres; un poc al·lucinant.

De camí cap a casa encara pararem al Federal (Ambaixador Vich) a fer-nos un gintònic, aquesta vegada de Tanqueray (6,80 € x 3)




Del 27 de febrer al 5 de març, dotze xefs amb restaurant a València han invitat altres col·legues nacionals i internacionals per a cuinar junts en la primera edició de Valencia Culinary Meeting.

ALEJANDRO DEL TORO & TERRY GIACOMELLO
APICIUS: FLORIANO PELLEGRINO
ASKUA: AITOR ARREGUI
CASA MONTAÑA & TABERNA RUA DAS FLORES
BEGOÑA RODRIGO (LA SALITA) & ERIK-JAN VAN DAM
ALEJANDRO PLATERO & SERGIO BASTARD
RICARD CAMARENA: JOSE RAMIREZ
RIFF & ALFRED FRIEDRICH, RIFF & RICCARDO CAMANINI
SAITI: JOSE CARLOS GARCIA
STEVE ANDERSON (SEU-XEREA) & ENDO KAZUTOSHI
MIGUEL ANGEL MAYOR (SUCEDE) & JESUS ESCALERA
JORGE DE ANDRES (VERTICAL) & JESUS SANCHEZ
divendres, 3 de març del 2017

De camí cap a l'experiència japo, parem a la plaça a veure la mascletà, a càrrec de Pirotècnia Accitania-M. Angustias.
Menú reduït de migdia amb Endo Kazutoshi (39 €)

Mentre esperem el tercer element (ens torna a faltar el quart, encara que s'han canviat) ens farem unes cervesetes japoneses Hitachino (4,50 € x 2), Red rice Ale, més forta, i White Ale, amb coriandre i pell de taronja.


-Sashimi de peix del Mediterrani



Caliza 2012  Dominio de Valdepusa
50 % sirà, 45 % Petit Verdot, 5 % Graciano
10 mesos en bóta de roure francés Allier novea i seminova
14,5 % vol.
Pago Familia Marqués de Griñón. Malpica del Tajo, Toledo
88.000 botelles
19 € (11,80 € Vinissimus)




-Ensalada tèbia de verdures de temporada amb suc de formatge manxec (l'arrel de lotus ens transporta al japó de Teruyo...)

-Saba nigiri (cavalla) amb Yamada nishiki fumat


-Estofat lleuger de polp i carxofes


-Nigiri de navaixa kobu-jime (marinat amb alga kombu)
-Aburi Ootoro nigiri (nigiri amb ventresca de tonyina)


Peix de la subhasta al vapor en suc d'arròs negre i te japonés


Magdalena acabada de fer de te matcha i sésam amb maduixot  (demanem una altra magdalena i ens porten el plat sencer, sense cobrar-nos-el; tot un detall)


Tallat (2,50 €), rebentat (2,90 €) i te Genmaicha (sencha amb arròs torrat; 3 €)


Total: 51,15 € x 3

Steve ha estat amb nosaltres i Endo Kazutoshi ha passat al final a saludar. Tot ha estat bo, però jo avui no m'he fusionat.

Historias con delantal

El gintònic del Bocados Café de davant ha sigut un poc desastre, sense preguntar ens ha posat un Beefeater amb Nordic Mist Blue!!!