diumenge, 12 de març de 2017

Dijous faller inoblidable

dijous, 9 de març del 2017

Quin regalàs! Un balcó que fa cantó a la plaça de l'Ajuntament i al carrer de la Sang, al segon pis (adhoc), per a veure la mascletà (Pirotècnia Gironina). Ho recordaré tota ma vida.


Hi ha també una picadeta (amb què podries dinar si menges de tot): olives i papes; pernil, formatge; entrepanets, canapés... I tota la beguda que vulgues demanar (cervesa, vermut, vi blanc o negre, cava...)

video

I continua el regal: dinem a
Puerta del Mar. Carrer dels Trànsits, 4 (-Portal de Sant Jordi). Sant Francesc - 963 940 008

Antigament, pel carrer les Barques hi havia el barri de pescadors, amb una séquia d’aigua cristal·lina on es deixaven les barques al resguard per a eixir a pescar al riu Túria i a la mar.
La plaça de la Porta de la Mar (al final de la Glorieta, entre el carrer del Justícia i Colom), ara, marca el límit de Ciutat Vella (Sant Francesc-Xerea-Pla del Remei).

Local enorme que en acabar la mascletà està de gom a gom. En entrar-hi, veiem peixeres amb marisc, ostres, verdures, un carret amb pastissos, un altre amb un pernil amb tallador inclòs, carn torrant-se a la brasa...

Viña Tondonia Reserva 2002 DOCa Rioja
90 % Viura, 10 % Malvasia
72 mesos en bóta de roure americà
12,5 % vol.
R. López de Heredia. Viña Tondonia. Haro, La Rioja
Mercedes López de Heredia
(Aprox. 22,90 €)

El recordava amb un toc més salí i mineral, però està fantàstic, i aguanta els entrants, el peix i la carn!


Compartim al centre

Pota de polp a la brasa (17.80 €) amb parmentier de creïlla


Carxofes amb pernil i foie (13.40 €)


Ensalada russa. Bona, però a mi, m'agrada i notar el trossets de creïlla i els envinagrats.


Ostra Guillardeau (3,90 € x 6)


També havíem demanat unes anxovetes, però al final no arriben.

Plat principal:

-Rèmol (rodaballo) a l'antiga, al forn, amb creïlles, vi, all i molta llima (és el que jo demane, però no he fet foto!) x 2

-Xulla de Tolosa, amb crïlles i pimentons de Padrón. Molt tendra i saborosa (2 per a 4).


Per a les postres, també al centre, pastissos: caputxí, poma, formatge amb xocolate, xocolates, taronja (per a mi el millor, però hi ha diverses opinions).


Cafés i infusions.
Verema/Abreunvinito

No parlen valencià.

Gràcies infinites, Sergio.