diumenge, 5 de març del 2017

Al nostre albir

dissabte, 25 de febrer del 2017
L'Itinerari com a recurs didàctic. CEFIRE

La serra Gelada, Parc Natural i Reserva Marina, és una alineació muntanyenca amb penya-segats de més de 300 m, les Penyes de l'Albir, on es troben reductes de vegetació d'un valor excepcional. La punta Bombarda pel nord i la punta de les Caletes marquen els límits de la serra, envoltada pels municipis d'Altea, l'Alfàs del Pi i Benidorm.


Els organitzadors normalment concerten un dinar a 12 €, però aquesta zona és difícil i el menú d'avui al Restaurant Enrique (avda Óscar Esplà, 15, platja de l'Albir, L'Alfàs del Pi) costarà 16,50 €.


El vi, imbevible.
Torre Tallada 2015 DO València
Tempranillo, monastrell
13 % vol.
Anecoop. La Viña. La Font de la Figuera

Torre Tallada DO València
Macabeu, Malvasia i Merseguera



També hi ha cervesa, aigua i algun refresc.

Hi ha tres plats:
- Ensalada de marisc (amb altres opcions que no recorde)


- Paella mixta (o llentilles). No sé com l'he triada, la veritat.


- Lluç amb tomaca (o guisat de careta).


O postres (flam) o café.

I acabem amb un passeget per Altea
Església de la Consolació

Torre de la Bellaguarda

[S’alça sobre les restes de l’antiga torre defensiva, testimoni històric de l’Edat Mitjana a Altea. Existia junt amb un nucli poblacional cristià en el segle XIV i va estar en servici fins el segle XVI. En 1990 es va efectuar una reforma profunda de la Plaça de la Cantereria, incloent una “reconstrucció” no històrica de la torre, alçant el mirador que hui podem veure. La torre i l’hàbitat a què estava associada, ocuparien un espai quadrangular format per l’actual Plaça de la Cantereria i les cases que l'envolten, amb l’antic Molí.]

El nom d'Altea provindria d'Althaia grec, que significa "he curat", o de la paraula àrab aṭṭalaya,  talaia. S'han trobat traces en el termini dels ibers i romans.