dilluns, 13 de febrer del 2023

Un lloc de confiança per a la primera vegada

dissabte, 11 de febrer
Si açò fora un monòleg teatral i jo tinguera un poc de gràcia, podríem jugar amb els equívocs que pot provocar allò de "la primera vegada", però no és el cas.
Ja ho he dit moltes voltes*: he crescut pensant que la paella de fetge de bou era cosa d'homes; en ma casa, mon pare no la feia mai; ara, sí que la feia per als amigots a la porcatera Giner o en qualsevol altra casa d'horta; un dia vaig aconseguir que la fera per als meus companys de La Garrigosa. Sí, supose que aquesta fou la meua primera vegada. I hui, a Ca Pepico (Mediterrani, 1. Barri de Roca, Meliana - 961 491 346) s'han estrenat unes amigues. No vos ho creureu, però jo tenia un pessiguet a la panxa i tot, del nervi. En aquesta ocasió, serà una paella per a dones, feta per una dona (Ana Ferrer). S'ha d'encomanar abans, clar, i en ple hivern és una bona època per menjar-se-la.


Per començar, un vermut, Casa Mariol, Falset (3,25 € x 5)

Pa i oli de Sant Mateu Varona la Vella, multivarietal (1,95 € x 5)

Detall de benvinguda: cruixent de pell de bacallà 

Aigua (Benassal 1l 2,50 € x 2)
La màgia del vi a Ca Pepico: Pep pregunta amb la mirada, tu assenteixes amb el cap; ell entra per la porta encantada i el vi apareix a taula.
Domaine Charvin Côtes-du-Rhone 2020
AOC Côtes du Rhone
75% Garnatxa Tinta, 10% Monastrell (Mourvedre), 10% Syrah, 5% Carinyena, Bourbolenc?
14% vol
Domaine Charvin. Aurenja (Orange. Provença-Alps-Costa Blava)
28 €

Fruita roja, espècies, puntet mineral, càlid, agradable.



Com que sabem que l'arròs serà contundent, 
només demanem unes carxofetes ( 9 €), boníssimes, mai no deceben


I... no puc resistir-me'n:
potes de sépia amb ceba (9 €).
Les fan tan bones! 









I al ritme del tambor, arriba la paella (17 € x 5)



Arròs, fetge de bou, lleterola, rellomello, endívia, cigrons, pebrera... ben meloseta.
I ja estan les que no són de l'Horta que si endívia no, que si és escarola. Sí, dona...! (Al diccionari de l'AVL la segona remet a la primera. Clar!) 
I que si massa coenteta. Xeeee, però estes d'on han eixit?
Boníssima, Micalet; ben segur que t'hauria agradat.
S'ha de tastar. I ningú ha dit allò de "la primera i l'última". 












Al programa Cuineres i Cuiners d'apunt Pep ens parla de Ca Pepico (a partir minut 35,35) i Ana ens ensenya com es fa la paella de fetge de bou (37,30)


Pétalos del Bierzo 2020
DO Bierzo
92% Mencia, Garnatxa tintera (Alicant Bouschet)?
8 mesos en roure francés
13,5% vol
Descendientes de J.Palacios. Corullón, Lleó
Álvaro Palacios, Ricardo Pérez Palacios
255.000 botelles
24,50 €
Fruita, violeta, mineral, punt dolç

Per a les postres,
flam de cassalla (4 €)
i pastís de formatge (6 €)
Deliciosos

Amb el detall d'unes copetes de PX (o de fondellol de Benetússer, no sé)

Café (1,80 € x 5)

Total: 41,10 €

Parlen valencià.
El restaurant hui dissabte està de gom a gom, però el servei és perfecte, com sempre.
Lloc mésquerecomanable.
Mentre queda un poquiu de sol, fem un passeget molt breu però agradable per l'horta.
-------------
Del 18 al 24 de febrer, se celebra la VI Setmana Gastronòmica Menja't Meliana, amb menús especials en restaurants, la IV edició del Concurs de Paella de Fetge de Bou i de postres amb Cacau del Collaret, mercat, teatre, exposicions...
MelianaBonLloc

El jurat del concurs de paella estarà  compost pel xef José Manuel Miguel de Beat, Calp; Juan Ramos, cap de cuina de Llissa Negra; Ricardo Císcar, president de la DO Arròs de València i CEO de Dacsa; Belén Arias, presidenta de l'Acadèmia de la Comunitat Valenciana i Pep Ferrer, de Ca Pepico (Roca). 
El de les postres, per Pedro Garcia Coy, formador i cap d'estudis del Gremi de Sucrers de València; Salva Pla Petit, de la pastisseria Montplà; María Baixauli, pastissera de l'equip Central de Postres; Ciriaco Vicente, cocteler professional; Toni Montoli.