dimarts, 21 de febrer del 2023

Dins o fora?

dissabte, 18 de febrer
Després d'alguns intents frustrats de dinar a La terracita (Cuina de Mercat. Repés, 3. La Seu - 611 623 111) per culpa de constipats i celebracions massives de Sant Valentí, quedem a dinar avui a Bergamonte (Avda de la Mar, 25. La Pobla de Farnals - 961 461 612), a pesar d'alguna absència lamentable. Tenim taula fora de la barraca, i fa un solet ben rebò.

Cervesa (3,15 €), aigua (12 €)

Venta del Puerto Nº 12 Selección Especial 2019 DO València
40% Cabernet Sauvignon, 40% Tempranillo, 10% Merlot, 10% Sirà
12 mesos en roure americà
14% vol.
Venta del Puerto. La Viña. La Font de la Figuera
Botella 134.686 de 159.908
23 € (10,50 € celler)


Pa, tomaca i allioli (2 € x 6)

Anxoves (3 € x 6)

Flor de carxofa confitada a la planxa amb pernil i foie (o sense foie; 5 € x 5)



Calamar fresc de platja a la planxa amb oli d'oliva i pebre roig de la Vera (20 €)

Bolets amb pernil (32 €/2?)

Tellines (32 €/2?)









Paella  de gambes i verdura (18 € x 4)
Xulletes de corder (21,50 € x 2)

Per a les postres, compartim:
Pastís de formatge amb la inexcusable xorrità de xarop de nabius i xantillí (8,50 €)

Pastís de carlota, amb el seu adornament corresponent (7,50 €)

Crep de gelat i crema de taronja amarga (9 €)

Els pastissos estan bons; els extres em sobren, com sempre.

Café (1,95 € x 2)
Detall d'aiguardent, mistela i patxaran.
Total: 48,18 € x 6

És un lloc dels de tota la vida; no és que m'entusiasme però tenen bona qualitat i cuinen bé, i és una bona opció per anar en grup. La mar està molt prop, i un passeget no va malament.

No parlen valencià.