dimarts, 7 de febrer del 2023

Entre sureres i fonts

dissabte, 28 de gener
El grup senderista del SVF ens estrenem avui, encara que en petit comité, a la Serra d'Espadà (Eslida-Molí d'aire-Coll de Barres-Puntal de l'Aljub) i vos ben assegure que ens guanyem el dinar al restaurant Paquita (ctra. Aín, 28, Eslida, Plana Baixa), "paradís dels ciclistes", segons diuen; local ampli i ple de gom a gom amb nombroses famílies i colles d'amics; havíem reservat taula el dia anterior.

No ens aclarim massa bé amb la comanda -sí, tenen codi QR-.
Pa amb tomaca i allioli (2,50 €)
Vi de la casa i gasosa (8 € +1,50 €), cervesa (2,20 €), aigua (2 € x 2)

Xampinyó (4 €)

No tenen olla d'Eslida, i ens ofereixen sopa de tomaca i romer i sopa de fideus (3,50 € x 2); amb plat i cullera perquè la puguem tastar tots. No ens agraden massa.

Graellada de carn i embotit, amb creïlles, pimentó i espàrrecs verds (37 €). Havíem demanat verdures torrades, però al final ja no cal.


Per a les postres, flam d'ametla (3,50 €) i tiramisú (4 €)
Cafés i infusions (1,30 € + 1,50 € x 2)

Total: 16,20 € x 5

I Paquita, ja major però ben templada, encara passa per les taules replegant plats amb el carro i saludant coneguts i qui faça falta.
Lloc de tota la vida, sense més.
Parlen valencià.


[Em crida l'atenció el topònim Aín, de l'àrab عين (font, ull); l'etimologia d'Eslida és més dubtosa, potser del llatí assalita, "assaltada", o iliceta, "alzinars"; sobre l'Espadà no he trobat res]