divendres, 10 de febrer del 2023

San Biagio hui menja pasta

divendres, 3 de febrer
Hui, dia de Sant Blai, sempre recorde el que em passà fa molts anys a Torrent l'endemà d'haver complit la tradició d'ungir la gola amb oli i dir allò de "Sant Blai gloriós, cura'm la gola i lleva'm la tos": em quedí afònica. En fi, mai no li ho he tingut en compte i m'agrada celebrar aquest dia passejant pel barri de Russafa, sobretot si fa solet; sonen les campanes i l'ambient és festiu, amb molta gent -jóvens pocs, això sí- que fa cua per replegar les coquetes beneïdes del sant.
I, ja que estem fora, anem a dinar a L'alquimista (Lluís de Santàngel, 1. Russafa - 685 201 413); tenim tauleta al carrer, al principi al solet.
Cervesa (3 € x 2) i aigua (1,50 €)
Post Mística L'alquimista: alvocat, pinyons i panses; piadina de prosciutto i ensalada russa de pollastre de corral (15 €). L'ensalada russa té un punt àcid que ens escama; preguntem i resulta que la maionesa està feta amb llima: arriscat.

Ens deixem  aconsellar amb la pasta, però no tinc molt clar quina és quina; al compte, La Nostra Gricia posa que val 13 € i a la pissara que en són 13,50 €. En teoria la Gricia porta guanciale -galta de porc salada-, pecorino, pebre negre.... Els cas és que hi ha una pasta carbonara sense ou i una amb
bolets i tomaca. El segon preu són 13,50 €.
Ni postres ni café.

Total: 24,50 € x 2
No parlen valencià.
Un bon lloc per menjar pasta.