dimecres, 8 de febrer del 2023

Quina gràcia de dimarts!

dimarts, 31 de gener
No podem dir que el fenomen és nou a la fàbrica: les grans propostes sempre venen d'una altra anterior. Com, que dimarts tenim dinar al Baret de Miquel a Dénia? Sí, ho vam decidir en aquella altra partida del Va de Bo, perquè hi havia taula (missió quasi impossible; mésqueimpossible cap de setmana) i perquè dimarts acabem prompte -les jubilades no tenen problema, clar-. El refranyer va ple de la mala sort del dimarts (Dimarts, ni embarcats ni casats. De gràcia de dimarts, no en cerquis bona ventura...), però nosaltres ens hi casem i ens hi embarquem.
Només hi havia vingut una vegada, però no recorde quant fa; després comprove quasi amb estupor que fa vora deu anys! Ací ja comentàvem que Miquel Ruiz va estar cap de cuina a El Girasol de Moraira i en acabant va obrir La Seu (primer a Moraira i després a Dénia); comptava amb estrella Michelin, però ho abandonà tot i començà de nou -amb la seua muller, Puri- l'estiu de 2011 en l'antic bar Toy (Historiador Palau, 1. Dénia - 673 740 595). Ara és Bib Gourmand.


Algunes comencen amb el vermut Cavall de foc (Celler de la Muntanya, Muro d'Alcoi; 4,75 € x 2), i altres amb cervesa (2,25 €); jo, amb aigua (2,60 € x 2); aigua amb gas (2,25 €)

Detall: papes amb salsa de berberetxos, servides en una cassoleta com aquelles de floretes amb què jugàvem de xicotetes

Comencem com l'altra vegada, amb caramels d'ous de tonyina i avellana caramel·litzada (1,50 € x 4; el mateix preu que en 2013!)


Luis XIV Ánforas 2021 DOP Alacant
60% Monastrells, 30% Arcos, 10% Bonicaire
4 mesos en àmfora ceràmica - 14% vol
Fondillon Luis XIV. La Canyada, Alacant
Botella 769 de 2.000
18,50 € (12,50 € web celler)
Punt dolç de la monastrell amb misteri afegit


Ostres amb raïm de pastor, gingebre i cogombre (4,85 € x 4)
Per a mi sobra el gel, encara que els ingredients no amaguen el sabor de mar de l'ostra.



Albergínia a la flama amb formatge de cabra i mel (16,50 €)
Aquests plats, en aparença tan sezills, m'al·lucinen: es-pec-ta-cu-lar


Demanem pa per a poder-hi sucar (1 € x 4)


Esponja de cebiche d'eriçons (22,50 €)
Deliciós, i tan bonic!






Anma 2019
DO Utiel-Requena
Sirà i Garnatxa
Formigó i 10 mesos en fudres
14,5% vol.
Chozas Carrascal. San Antonio Requena
20 € (14,50 € web celler)
Més difícil que l'anterior, amb balsàmiscs un poc foscos

Sashimi de bonítol amb carxofes en tres textures (quasi crua, fregida i crema; 20 €)
No vos el perdeu; la carxofa, celestial!


Polp de la badia guisat amb pilota (18,50 €)




Per a les postres,
Formatges diversos en diferents textures (9,50 €)

I de nou, acabem com l'altra vegada, amb el pastís de poma "emblemàtic de la casa", amb poma natural, crema, gelat de vainilla... (10,50 €; 7 € l'altra vegada)

Café (2 € x 2) i tallat (2,20 € x 2)

Total: 48,25 € x 4

Parlen valencià.
Hem parlat amb Puri, però Miquel no ix a saludar.
Poseu-vos a reservar ja! És un lloc imprescindible, amb una excel·lent relació qualitat-preu.



Després cal passejar un poc abans d'agafar el cotxe, i anem a La Rosa de los Vientos, al moll de la Pansa, on, com no podia ser d'una altra manera, la vallera té una coneguda.
Gin tonic? No, una tònica amb dues gotetes de gin.