dimecres, 10 de juliol del 2019

Nasquí (i visc i menge) al Mediterrani

dijous, 4 de juliol

Baalbec Marqués del Túria*, 63 (amb Comte de Salvatierra**) - L'Eixample-Pla del Remei - 961 913 675

Tot i que hi ha carta, triem el menú de Migdia (17 €).
Pa amb sèsam i oli doliva de Viver
Envinagrats casolans
Labneh d'olives verdes i mantega picant
Ensalada Dakos amb meló d'Alger i tomaca

Falafel d'herbes amb tahini i zugh
Menestra de verdures amb llima verda seca

PLAT PRINCIPAL A TRIAR:
Cavalla amb crosta de pistatxos, llima en conserva i topinambur (quan ja havíem triat, diuen que no és cavalla, que és un altre peix, però acceptem igualment)

Jo, albergínies farcides d'espinacs, formatge de cabra i mangrana

L'altra opció, mandonguilles de vaca amb figues seques i iogurt

POSTRES A TRIAR:
Crème brûlée de fruita de la passió
Cireres estofades amb pebre de Sichuan i escuma de litxis

Cervesa amstel Oro (2,30 € x 3)
Aigua (2,50 €)
Café (1,50 €)
Total: 22,45 € x 2

No parlen valencià

Valenciaplaza
"Baalbec, la reivindicación de una dieta mediterránea diferente"
Gaudaru
"Comer con las manos junto a Steve Anderson", 5 Barricas
A Diariodesign trobem una descripció de l'espai i unes fotos fantàstiques (arquitecta: Sonia Rayos)
A "... de l'altra banda de la Mediterrània" (Katablok) hi ha la referència a la ciutat libanesa de BaalbeK (antonioheras)
inalco

----------------
*Carrer dedicat des del 6 de maig de 1912 al polític i militar valencià Tomas Trénor Palavicino (1864 - 1913) I Marqués del Túria.
La seua pertinença a l'alta burgesia comercial valenciana el va dur a la presidència de l'Ateneu Mercantil de València, des de la qual va promoure l'Exposició Regional Valenciana del 1909 i va encarregar un himne de l'Exposició al Mestre Serrano, que en 1925 es va convertir en himne regional. L'esdeveniment, tot un èxit i l'obstinació del qual li va costar la seua fortuna personal, va comptar amb el suport i la presència dels reis Alfons XIII i Victòria Eugenia i del president del Govern, Antonio Maura, i li va valdre la concessió, aquest mateix any, del títol de Marqués del Túria. Va morir als 49 anys a conseqüència d'una pulmonia.

**Aquest carrer s'havia obert en 1875 com a continuació del llavors carrer Císcar, però a proposta de diversos regidors li va ser dedicat el tram que va del carrer Colom a la gran via Marqués del Túria (18 de febrer de 1921) a Francisco Maestre Laborde-Boix (València, 1872 - 1920), Comte de Salvatierra d'Àlaba (pel matrimoni amb Dolores Gómez de Medioevela), que havia sigut Alcalde de València i Governador Civil de Cadis, Sevilla i Barcelona i que havia mort en la casa número 9 d'aquest carrer a l'agost de 1920 a causa d'un atemptat al Grau (havia reprimit durament el sindicalisme anarquista i promogut el pistolerisme). callesyplazasdevalencia