dimecres, 10 de juliol del 2019

Droga bona

dimecres, 3 de juliol
El Observatorio. Jeroni Munyós, 15. Patraix - 963 416 355

Fa tres anys, vam sopar a l'altre restaurant de la família Mendoza, El Astrónomo. Avui toca aquest, quasi al costat del primer però que costa de trobar perquè manté el rètol del negoci anterior, Droguería Muñoz.
Mentre anem arribant, unes cervesetes (2 € x 2), que fa molta calor i no hi ha aire condicionat; això sí, estic asseguda a l'ampit d'un dels finestrals. És un lloc acollidor malgrat la calor.

El menú del dia (7,50 €) és un plat únic, salmó amb tallarines i verdures; inclou el café o infusió.
Abans, demanem uns cucurutxos d'ensalada russa amb anguila (2,40 € x 2) i un bocatín de sépia, amb pa xinés, maionesa oriental i ceba de cebiche. Boníssims els dos mossets.

Les xiques es demanen un pisco sour (4,80 € x 2)

El plat principal és contundent; tot en el seu punt; boníssim.

I compartim unes postres, pastís de formatge amb te matxa. Deliciós.

Acabem amb unes infusions i un tallat.
Total: 16,50 € x 3
No parlen valencià
Lloc agradable.

"El Observatorio pone en órbita a Patraix con la cocina de Richi Goachet"
cuandosalimosdecasa
plateselector

--------------------------
*Els noms dels dos restaurants tenen relació amb el personatge al qual està dedicat el carrer, Jeroni Munyós (València, c. 1515 - Salamanca, 1591), matemàtic, geògraf, enginyer, lingüista i hebraista que va introduir les teories de Copèrnic a Espanya, encara que refutà la teoria heliocèntrica. Arran de l'encàrrec de Felip II per estudiar el fenomen de la supernova de 1572, va publicar a València el Libro del nuevo cometa y del lugar donde se hazen. Galileu va utilitzar algunes de les seues dades d'estudi.