dimarts, 5 d’agost de 2014

Gadhus (2)

Dimecres, 23 de juliol del 2014
Francisco Carbonell, 33. Rocafort - 961 311 190

Avui hem sigut absolutament desconsiderats, hem arribat tardíssim al dinar. Sort que aniran enganyant els altres amb cervesetes, vermuts, picadetes...

Després de desfer-nos en excuses, comença el festival. Alfonso ha tingut en compte que la part "mascla" de la taula hi havia estat fa poc i vol oferir-los alguna coseta diferent; ens explica el que ens ha preparat i ja se'ns fa la boca aigua.
Amb els vins, també ens deixem dur de la seua mà.

Quinta da Pellada Primus 2007 DOC Dão
Encruzado, Bical Verdelho, Cerceal, Terrantez
13 % vol.
Quinta da Pellada / Álvaro Castro. Pinhanços, Seia, Portugal.
Enòlegs: Álvaro Castro, Ataíde Semedo, Maria Castro
Flors, fruita blanca i tropical, cítrics, herba, punt mineral... molt agradable.
Aprox. 35 €???

Comencem amb uns entrants molt ben presentats:

Fals Tiradito de llom de gerra. És una reintrerpretació del tiradito, un plat peruà de peix cru, tallat ben finet, amb una salsa picant freda i àcida; ací fet amb carn. Espectacular.


Croqueta de perdiu escabetxada amb salsa de camagroc (trompetilla), orellanes i pinyons. La salsa, per a perdre el sentit...

"Marteruelo" de tonyina roja i fetge de rap. Novament un engany, amb un nom curiós que juga amb la mar i el morteruelo (de carn de caça), servit en una closca d'ostra amb alga i pa d'alga. Se supera...

Vodopivec Vitovska Classica 2009   DO Friuli
IGT Venezia Giula
100 % Vitovska
12,5 % vol.
Vodopivec. Sgonico (Trieste), Itàlia.
El most fermenta amb la pell en Amphora Georgian (terracota) 6 mesos, i s'hi queda 6 mesos més. I després, 24 mesos en bótes grans de roure eslové.
Un vi molt molt especial, sec, mineral, complex.
Aprox. 38 €


Ou cuit a baixa temperatura amb taggliatelle de calamar i caldo curt. Sabors intensos.

Arròs melós de polp i espinacs amb aire de citronella.

I quan ja podríem haver acabat, arriben els plats principals:

Bacallà amb cremós de coliflor i vainilla i tàperes. Jo no sé si en algun lloc podreu tastar un bacallà més bo i més ben preparat. La textura, immillorable, i la crema... deliciosa.

El bacallà és un imprescidible en aquest lloc. De fet, gadus morhua és el nom llatí del bacallà comú o de l'Atlàntic. (Gadhus també és un restaurant de Castelldefells especialitzat en bacallà). I no podem oblidar l'origen portugués de l'amo...

I com que ens quedem sense vi...

Quinta do Vale Meão 2009. Douro
55% Touriga Nacional, 34% Touriga Franca, 6% Tinta Barroca i 5% Tinta Roriz
14,5 % vol
Quinta do Vale Meão. Vila Nova de Foz Côa, Portugal
Enòleg: Francisco Olazábal
Aprox. 64 € (Univinum)

És un vi dels que va dient cosetes a poquet a poquet, llàstima que haja aparegut al final.
Fruita madura, fumats, torrats, cigar, suau...



Teriyaki de presa ibèrica a la brasa (broqueta) sobre creïlles panadera i pimentó. És el menys sorprenent.

Postres. Nèmesis de xocolate Valrhona i gelat de crema d'ametla, i una crema de gelat de pinya amb escuma de pinya a la brasa. El xocolate, tot i ja no poder més, no es pot quedar al plat.

Jo continue amb el vi negre, però ens ofereixen uns vins dolcets

Jorge Ordóñez Nº 1. DO Màlaga
Moscatell d'Alexandria
10 % vol.
Bodegas Jorge Ordóñez & Co. Vélez, Màlaga

Aprox. 13,50 € (Vinissimus)

Par Vino Naranja  DO Condado de Huelva
90 % zalema i 10 % PX
15 % vol
Bodegas Iglesias. Bolullos del Condado, Huelva

Aprox. 13,55 € (Vinissimus)

(Alguns suggereixen que el punt de taronja i canyella és afrodisíac...)


I com que cal continuar amb la celebració, un cava
Chozas Carrascal Brut Nature Reserva 2010  DO Cava
Chardonnay i macabeu
12,5 % vol.
Chozas Carrascal. San Antonio, Requena, València.
Aprox. 12,45 € (Alforins)
Fruita blanca -poma- i un poc de pinyol, poc de forn. Correcte.


Coneguí Alfonso a Malkebien i m'impressionà l'atenció amb què duia el restaurant, i sobretot com podia oferir una relació qualitat-preu tan ajustada.
Quan va obrir Gadhus vaig sentir la necessitat de conéixer la nova aposta i de donar-li un poc de suport, encara que al principi em va semblar que la proposta hauria de ser més diferent de l'anterior. Però ara veig que començava el camí i que el camí serà llarg. M'agrada mooolt. Ànim.

Quant al preu no puc dir res perquè m'han convidat (gràcies, Carlos).

I quant al valencià, no puc deixar de contar l'anècdota: algun xivato avisa Alfonso que si no diu res en valencià quedarà fatal al blog, i amb molta gràcia ix amb allò de "Per l'amor de Déu", "Per caritat humana", que ens fa riure molt. Probablement ho repetirem molt d'ara en avant.

Verema / Abreunvinito

"Gadhus y el hombre que obraba milagros"