divendres, 15 d’agost del 2014

Taverna La sénia

dijous, 14 d'agost del 2014. La Vespra
Carrer La sénia, 2. Barri del Mercat - 963 153 728
Restaurant de cuina afro-americana / Bar-restaurant de tapes
buscorestaurantes
Pensava que era una quedada sense més, però quin cap tinc, és l'aniversari d'Amparo...!
I una nit al centre centre, si feia temps...! La taverna té tauletes en un carreret tranquil, La sénia (sembla que hi havia un pou amb sénia que regava els jardins de la Llotja i subministrava aigua a la font de la plaça del Mercat).
Comencem amb unes cervesetes i com que Amparo ja coneix el lloc demanem sense por d'equivocar-nos:
-Tomaca valenciana amb llom de tonyina en conserva i unes olivetes negres. Tomaca de grandària considerable i saborosa. Bona tonyina i bon oliet per a sucar-hi el pa.

-Tallarines de sépia amb pesto. Textura espectacular i fantàstiques amb la salsa. Com m'agradaria poder-les fer a casa!

I jo em passe al vinet, una copa de vi de la casa
Dama Juana
Tempranillo i cabernet sauvignon [a l'etiqueta posa "moscatell" però...]
3 mesos en bóta
13 % vol.
Bodegas Antonio Arráez. La Font de la Figuera
Enòleg: Antonio Arráez
Aprox. 3,25 € (75 cl)
"Si els amants del vi i de l'amor se'n van a l'infern... buit deu estar el Paradís", llegim a l'etiqueta.
Facilet però correcte. I com que "me lo dan con queso"...

- Fusta de formatges. Una bona tria: un de cabra al romaní, un manxego semicurat, un fumat de Navarra i una mica de Gorgonzola Italià per a untar...

- I per a les postres, figa amb formatge mascarpone i reducció de vi de Porto.

Un lloc recomanable. Productes de bona qualitat ben elaborats (allò de la cuina afro-americana ho he llegit ara). Encara que m'han convidat, sé que hi ha una relació preu-qualitat acceptable.
No parlen valencià (encara que sí que l'han escrit en un correu on m'han contestat molt atentament un dubte que els plantejava).

Després ve l'hora dels gintònics, de Beefeater amb Schweppes. Un ací i un altre al Lisboa, on és un poc més car, però ens el serveixen amb floreta de corfa de llima (encara que primer hi havien posat una rodanxeta) i un bol amb bufes/roses/crispetes i els auelos que no han esclatat -societat lingüística-.


dijous, 2 de juliol del 2015
Avui és el dia de la indecisió: ens ha costat molt quedar, i ens ha costat molt demanar el sopar.
Comencem amb unes cerveses i unes olivetes negres que són un vici.

- Aladroc amb panses i coulis de taronja. Curiós, diferent.
- Trencadís d'albergínia amb pimentó roif i ceba


- Tomaca valenciana amb ventresca de tonyina
- Tallarines de sépia amb pesto

Gelats de xocolate amb cervesa negra, d'orxata amb taronja amarga i de crema.

Total: 19 € x 3