diumenge, 10 d’agost de 2014

Última cena (o Sant Sopar) a can Xavi

dissabte, 2 d'agost del 2014
Javi ens diu que enguany la terrassa d'estiu li ha quedat preciosa i tots, com llops famolencs, ens convidem a l'instant. Veges quin remei, pobre xic, en una setmana ja ens té a casa.  La veritat és que sí que està bonica, amb un tendal que té llumenetes de led i tot. Hi ha l'espai de la taula gran per a menjar i l'espai de butaquetes i tauleta per a xarrar. Amb llumenetes, plantes i... la font.
El que no sé molt bé és d'on ve el títol del sopar...
Mentre acaba de preparar les coses, ens asseiem i comencem amb els vinets (que, això sí, hem portat nosaltres).

Solo Rosado Centifolia 2013 DO Campo de Borja
Garnatxa
13,5 % vol
Bodegas Aragonesas. Fuendejalón, Saragossa
Enòlegs: Javier Vela...
Aprox 5,50 €

Color molt pàl·lid. Fruta tropical, com un blanc però amb llepolies. Fresquet
Verema

Libalis White Wine 2012 VT Valles de Sadacia
90 % moscatell de gra menut (Apianae), 5 % viura, 5 % malvasia
12,5 % vol
Castillo de Maetierra (Grup Vintae). Calahorra, La Rioja
Enòleg: Carmelo Cámara
Aprox 6 € (Vinissimus)

Botella divertida. Fruita tropical, floretes i cítrics.


I comencem amb el sopar... (sent que les fotos no hi facen justícia. Jo no sé si ha estat per la falta de pols, de llum, l'excés d'alcohol...)

-Carpaccio de tonyina sobre ensalada d'algues nori tallades en tires, tot adobat, i ou-flam salat amb un gotet degustació de gaspatxo. Menuda entrada al món dels sabors...


Gaba do Xil 2011 DO Valdeorras
Mencia
13,5 % vol
Compañía de Vinos Telmo Rodríguez.
Aprox. 8,50 €

Fruita negra madura, violetes, mineral, espècies. Agradable.
Verema



-Quiche de bolets amb cansalada premsada i formatge parmesà i quiche de salsitxes de Frankfurt amb carxofes i formatge Chedar. Perfectes.

Alto Moncayo 2010 DO Campo de Borja
Garnatxa
18 mesos en bóta de roure
15,5 % vol
Bodegas Alto Moncayo (Grup Jorge Ordóñez). Bulbuente / Borja Saragossa
Enòlegs: Chris Ringland i Jose Luis Chueca
Aprox. 32,50 € (Vinissimus)

Intens, complex. Té de tot: fruita madura, herba, fusta, café, espècies... Llaminer. Espectacular.
Verema

-Cistelletes de pasta fullada amb pisto de tonyina fresca


Boada Pepe Yllera 2012 DO Ribera del Duero
Tempranillo
6 mesos en bóta de roure
14 % vol
Grupo Yllera.
Ramón Martínez Palacios
Aprox. 6,60 € (Verema)

Fruita roja i negra, balsàmic, espècies. Correcte.
Verema / kata de Dani C.


-Paté de guatla acompanyat de rotllets de pasta primavera amb verdures i cebes caramel·litzades. Llàstima no dur el tàper.


Agustí Torrelló Mata Brut Reserva  DO Cava
44 % macabeu, 32 % parellada i 24 % xarel·lo
11,50 % vol
Agustí Torrelló Mata. Sant Sadurní d'Anoia
Aprox. 9,50 €




I per a les postres,
Refrescaboca de taronja. Gelatina de taronja sota mousse de iogurt
Bescuit clàssic amb confitura casolana de tomaca i crema de pastisseria


Roxo 2010  DOC Setúbal
Moscatell roig
6 mesos en bóta
17 % vol.
SIVIPA. Palmela, Portugal
Aprox. 11-15 €
Dolcet, figa, mel, herbes...

I per si falta alguna cosa, un poc de formatge holandes que també ens regala Diego, Reypenaer, fet amb llet pasteuritzada de vaca i amb una textura cristal·lina i un color ataronjat ben curiosos.


Javi, mante, mira que et coneixem i hauria de ser difícil que ens sorprengueres, però sempre ens deixes amb la boca oberta. Gràcies.