dimecres, 6 d’agost del 2014

Al Zaraq

divendres, 25 de juliol del 2014
Al Zaraq. Partida de Benimarraig 79, Benissa, Alacant. Carretera N-332 km. 172  -  965 731 615
Verema
No sé els anys que porte intentant vindre a aquest lloc. Quan hem passat a prop, impossible, perquè obri sols per a sopar, i fins i tot així és millor reservar.
Avui passem cap a les 21 h i sembla tancat, però veiem arrimar-se una xica, és que han reservat una taula a les 21,30 h  i per això va a obrir. Som els primers. L'alqueria té molt d'encant, decorat amb mobles antics, tapissos, estores i diversos objectes d'origen àrab.


És també un hotel, i sembla que les habitacions tenen objectes molt valuosos, com algun capçal de llit, manat a fer expressament.
El nom, alzaraq, té a veure amb "el blau", però no sé si té un altre significat.

Encara hi ha llum natural i des de la taula ons ens asseiem es veu allà lluny Calp i el penyal d'Ifac. Quina vista tan preciosa!
L'ànima d'aquest lloc és Abdo Muhsen, palestí, que elaborarà una cuina típica de l'Orient Mitjà. L'acompanyen la seua parella, l'alacantina Cristina Soria, i ara també la seua filla.
Hi ha un gat passejant-se tranquil·lament per la sala. Comente que hi tinc al·lèrgia, però la xica diu que el gat no és seu, que s'hi ha instal·lat... i allà que em deixa amb ell.

Sols hi ha dos menús, el Tradició (42,50 € + IVA) i el Clàssic (56 € + IVA). Com que no hi ha un dels plats del segon i ens sembla que amb el primer ja anem bé, triem aquest.

Quant al vi, no tenen carta, i la xica no sap molt bé què té al celler. Finalment demanem un cava, per eliminació. (Després, a la taula del costat, escoltem que els ofereixen un vi libanés, encara que amb botella xicoteta.)


Joan Raventós Rosell Brut Nature
Macabeu, parellada, xarel·lo, chardonnay
11,5 % vol.
Raventós Rosell. Masquefa, Barcelona
22,50 € + IVA (8,40 € Divinos)

No sabem si no ho té, o ho ha perdut tot!




Comencem amb uns platerets amb olives, zahatar ( زعتر, espècies àrabs), oli i una crema picant.

Hi ha tres taules més (dues amb dues persones i una amb cinc), alguna de les quals no havia reservat, com nosaltres, i a la xica que atén la sala li ve molt gran el vestit. Tarda bastant a servir els plats, que va presentant en un àrab perfecte i explicant en castellà.

Sambusek gebneh (pasta fullada amb formatge de cabra)


Humus (crema de cigons amb sèsam)
Falafel (croqueta de cigrons)
Mttabbal (crema d'albergínia)
Mshat (bunyols de coliflor)
Labaneh (formatge fresc beduí)
Mahshi o dolma (fulla de parra farcida d'arròs i carn)


Ens pregunten si volem pa. I tant que en volem, encara com, per a sucar-ho tot (3 € + IVA). Pa àrab acabadet de fer al forn.

Ensalada àrab

Plat principal: broqueta de corder a la brasa amb espècies. Escassíssim.


Postres de la casa: gelat en pasta fil·lo

Té amb menta (2,25 € + IVA). Servit en una tetera preciosa.
Aigua (2,10 € + IVA)

Tot està en castellà (en la carta també hi ha els noms dels plats en àrab però transcrit). La xica que ens atén té la gentilesa, en un moment determinat, de preguntar-nos en valencià si ens està agradant el sopar.

Tot està bo, però res no fa perdre els sentits i el preu és absolutament desorbitat. En un marc, incomparable, això sí.

Total: 126,34 € (dues persones)

Verema

Se'ns han fet les tantes i òbviament no hi ha llum per a fer fotos. Ens trobem de camí cap al cotxe un gripau, ben gros ell. Voldrà dir alguna cosa?

Ai...! Serà el nostre darrer viatge amb l'A3?