dilluns, 11 d’agost del 2014

Macel·lum

dimarts, 5 d'agost del 2014 

Ja hem pogut conéixer la nova criatura d'Alejandro Platero i Raquel Bernal (Mulandhara), Macel·lum (del llatí macellum, a través del grec, "mercat d'aliments"), al carrer Boix, 6 (on hi havia el Chust Godoy. Crec que Vicente Chust Godoy se n'anà al Malamar a Barcelona, i ací s'havien quedat Cristian i sa mare). Hi hem anat ben acompanyats per amics i veremers, que, tot s'ha de dir, fan que siga una experiència... distinta.
Al Mulandhara hi ha la resta de l'equip i sembla que faran un poc de reforma i hi tornaran als orígens.

Ells se subtitulen "essència de barri"; potser per la calidesa de l'acollida, ja que la cuina va molt més enllà.
De nit, hi ha carta i tres menús: Compartir (amb 6 plats per a compartir i postres, 28 €), Degustació (amb aperitiu, 3 entrants, peix, carn i postres, 37 €) i Essència Macel·lum (amb 1 entrant i 1 postre més, 50 €). Nosaltres triem el del mig. Al migdia hi ha ha també un Executiu (19,50 €)
Comencem amb alguna cervesa (Turia Märzen 2,50 € x 2) , vermut (Vittore blanc 4 € x 2) o aigua (3,80 €), però passem ràpidament al vi, i decidim començar amb el cava

Colet Navazos 2009 Reserva Extra Brut  DO Penedès
Chardonnay
12,5 % vol
32 € (21, 80 € Vinissimus)

Té un poc de tot: fruita, flor, cítrics, forn, mineralitat... No falla, boníssim



La Pola 2011 DO Ribeira Sacra
Godello 70%, Albariño 20%, Dona Blanca 10% (??)
15 mesos sobre pòsits en bóta de roure
13,5 % vol
Dominio do Bibei. Manzaneda, Orense
Enòlegs: Sara Pérez, René Barbier
26 € (15,90 € Vinissimus)
Fruita blanca, flor, herba; punt de la fusta i mineral, amrg al final. Molt agradable.



Ariana 2011 DO Lanzarote
Listán negro i sirà
14 %
El Grifo. San Bartolomé, Lanzarote
Enòleg: Tomás Mesa
26 €  (12,75 € Vinissimus)





Com a aperitiu, un plat estrella que ja és un clàssic: rovell d'ou, albergínia, envinagrats i moixama, servit en el cul d'una botella posat al revés. Deliciós.
I continuem:
- Clòtxines valencianes amb cogombre i matisos picants. Fresquet i abellidor.
- Foie de fetge de rap. Hi ha discussió a taula sobre el plat, però és que no es pot comparar amb el d'ànec o oca.
- Cavalla en semisaladura, amb salmorejo de tomaca verda valenciana i alficòs.
- Tripes de bacallà amb cigrons. Tot i no ser un plat d'estiu, ens el mengem ben a gust.
- Galta ibéricaamb carabassa. No se li pot demanar més a la preparació. Tendra és poc.
- Vaca vella de Luismi amb verduretes. Ben gustosa.
I per a les postres, interpretació de pastís gelat de poma amb canyella. Llàstima que la canyella haja volgut ser la reina del plat...

I com que Javi Salmerón ha penjat les fotos al fb, me n'aprofite

Després del sopar ens mostraran tot el local, amb una part superior que té un reservat i un chil out per a fer-se tranquil·lament una copeta, amb tauletes que són com taps de cava.
Molta amabilitat i molta il·lusió. Quina sort té el barri de comptar amb la parella!
Total: 336,50 € 6 pers (56 € pers.)

Verema. Compartir mesa
elmiercolestoca