dilluns, 24 de desembre, Nit de Nadal
Le Mont Demi-Sec 2007 Huët Vouvray100% Chenin Blanc
France, Loire Valley, Touraine, Vouvray
Des del Loira, ex profeso.
Enoleg: Noël Pinguet
(elvinoquebebo)
Daurat. Molt aromàtic, fruites exòtiques, dolç, un poc mineral i especiat; redó, sedós, agradable
(potser l'únic inconvenient és que no acaba d'agradar-li al pernilet, però amb els rojos, el polp, les clòtxines, l'encisam...)
18 € ?
huet-achansonne
Chateau l'Enclos des Rozes 2007 AOC Gaillac
Duras, Fer servadou, Gaillac, South West France, France
100 % Mauzac
Aurélie Balaran (filla de Jean-Marc Balaran)
Fruita roja, vainilla, espècies; torrats suaus.
12-15€ ?
lenclosdesroses
Marqués Griñón Emeritus 2005 DO Dominio de Valdepusa
Cabernet sauvignon, sirà, petit verdot
20-25 mesos en bóta de roure francés
Fruita roja i negra madura, confitura, mineral, espècies, torrats... Elegant, potent, saborós, llaminer...
45-53 € ?
pagosdefamilia
Laurent-Perrier Brut Champagne AOC
Chardonnay 45%, Pinot Noir 40%, Pinot Meunier 15%
Fruita blanca, flors, rent, un punt dolç. Fresc.
(Verema 34,60 €)
Tot el sopar fantàstic, però solament penjaré una foto:
Flor de carabassa amb crema de fongs, que bonica i que bona!
(les anguiles, sentidetes, boníssimes; la carn, sensacional...)
Aquesta vegada, ens hem decidit pel Panettone de Gianduja, de Torreblanca. I no és que no estiga bo, però tots el recordàvem amb més xocolate, i trobem a faltar el pur de xocolate.
dimarts, 25 de desembre, Dia de Nadal
Viñas del Vero Gran Vos Reserva 2005 DO Somontano
Cabernet sauvignon, merlot; moristel i altres.
Viñas del Vero. Barbastro, Huesca.
Enòleg: Pedro Aibar
18 mesos en bóta de roure francés d'Allier
Fruita negra, flors, balsàmic, espècies, torrats, fum... Un poc astringent, però agradable.
Aprox. 13,80 €
Moet & Chandon Brut Imperial
En aparéixer a taula, és èxit segur. Però una vegada tastat, ens plantegem la política d'aquesta marca d'arribar a tots els llocs, de vendre als hipermercats, sense tindre en compte la traçabilitat del producte.
Abreunvinito parla de "Viure del màrqueting" i altres de la pitjor RCP del mercat.
(Aprox. 30-35 €. Sabem que han fet un gran esforç per oferir-nos-el a taula)
Molts dolços, però cap casolà. Trobe a faltar les pilotes dolces de la iaia Doloretes, de la tia Lolita...
dimecres, 26 de desembre, Sant Esteve
Coteau D'Ardon, 2011 Fendant
Jean René Germanier. Vétroz, Valais, Suissa
(chasselas / fendant)
Beringer 2006 Merlot
Napa Valley, Califòrnia, USA
Enòloga: Laurie Hook
Fruita roja, espècies, cedre, menta.
Viña Consolación Gran Reserva 2004 DO Pago Guijoso
Bodegas y Viñedos Sánchez Muliterno. El Bonillo, Albacete
Cabernet sauvignon
22 mesos en bóta de roure francés
Fruita madura, flors (violeta?), espècies.
Aprox. 12,52 € (comprat en bodega)
(Etiqueta lletja, lletja. El vi, millor.)
I per a dinar, no fem els canalons típics dels catalans, però mengem el que va sobrar del sopar. Novament, tot fantàstic.
diumenge, 30 de desembre
Tetas de la Sacristana Seleccón 2008 VT Laujar-Alpujarra
Vinos de Fondón. Fondón, Almeria
Tempranillo (12 mesos en bóta de roure americà i francés); Merlot i Cabernet Sauvignon (5 mesos)
Aprox. 9 €
Que bé beure's el vi sense pressió, sense esperar res! Fruita, espècies, torrats... amable i agradable.
Amb un arrosset al forn molt bo.
dilluns, 31 de desembre. Nit de Cap d'Any
Krug Grande Cuvée Brut Champagne AOC
Champagne Krug
Elaboració: No té any de collita. És una mescla de vins de les seues vinyes selectes i de vins de reserva fins a 6 o 7 anys anteriors. Mostos de primera premsada, sense filtracions i amb dos trafegaments de bóta a bóta. Està en la cava un mínim de sis anys.
Raïm: Pinot Noir 50%, Pinot Meunier 15% i Chardonnay 25% i provinents de vinyes de Premier Cru
(150 €, regal d'una boooona amiga)
Complex, elegant, potent. Pa torrat, fruita seca, espècies,poma, herba, forn... un vinàs, mític.
I per acompanyar-lo, un altre regalàs (aquest d'uns booooons amics-germans-cunyats...), From Persia with love, caviar, mmmmmm
dimarts, 1 de gener de 2013
Muga Reserva Selección Especial 2006 DOCa Rioja
Bodegas Muga. Haro, La Rioja
70% Tempranillo, 20% Garnatxa, 10% Mazuelo i Graciano
28 mesos en bóta de roure francés (80%) i americà
24,50 € (Verema-Vilaviniteca)
"Su grado de integración es tal que hace difícil una definición precisa e implica un esfuerzo sensorial extra en el catador." Deu ser que no m'esforce prou; és tan perfecte, tan equilibrat, tan estructurat, tan amable, que no em diu res.
verema
dissabte, 5 de gener de 2013. Nit de Reis
![]() |
impivadisseny |
Mandó 25 %, Sirà 25%, Petit Verdot 15% Garnatxa Tintera 15%, Monastrell 10% i Cabernet Sauvignon 10%
Celler del Roure. Moixent, València
Pablo Calatayud
(aprox. 15-19,45 €)
mmmmm Quant de temps sense beure un Maduresa com aquest: fruita negra, xocolate, espècies... llaminer, redó... boníssim
Amb l'etiqueta més bonica del món, de Daniel Nebot (impivadisseny)
fitxa cuinare.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada