dissabte, 29 de desembre del 2012

Nadal Dotze

dilluns, 24 de desembre, Nit de Nadal
Le Mont Demi-Sec 2007  Huët Vouvray
100% Chenin Blanc
France, Loire Valley, Touraine, Vouvray
Des del Loira, ex profeso.
Enoleg:  Noël Pinguet
(elvinoquebebo)
Daurat. Molt aromàtic, fruites exòtiques, dolç, un poc mineral i especiat; redó, sedós, agradable
(potser l'únic inconvenient és que no acaba d'agradar-li al pernilet, però amb els rojos, el polp, les clòtxines, l'encisam...)
18 € ?
huet-achansonne

Chateau l'Enclos des Rozes 2007  AOC Gaillac
Duras, Fer servadou, Gaillac, South West France, France
100 % Mauzac
Aurélie Balaran (filla de Jean-Marc Balaran)
Fruita roja, vainilla, espècies; torrats suaus.
12-15€ ?
lenclosdesroses



Marqués Griñón Emeritus 2005  DO Dominio de Valdepusa
Cabernet sauvignon, sirà, petit verdot
20-25 mesos en bóta de roure francés
Fruita roja i negra madura, confitura, mineral, espècies, torrats... Elegant, potent, saborós, llaminer...
45-53 € ?
pagosdefamilia


Laurent-Perrier Brut   Champagne AOC
Chardonnay 45%, Pinot Noir 40%, Pinot Meunier 15%
Fruita blanca, flors, rent, un punt dolç. Fresc.

(Verema 34,60 €)

Tot el sopar fantàstic, però solament penjaré una foto:
Flor de carabassa amb crema de fongs, que bonica i que bona!

(les anguiles, sentidetes, boníssimes; la carn, sensacional...)





Aquesta vegada, ens hem decidit pel Panettone de Gianduja, de Torreblanca. I no és que no estiga bo, però tots el recordàvem amb més xocolate, i trobem a faltar el pur de xocolate.









dimarts, 25 de desembre, Dia de Nadal
Putxero tradicional, fet amb llenya, a poquet a poquet des de les 8 del matí; amb l'arròs a banda, amb les oueretes; la carn de vedella, de pollastre, de tito, cansalada, creïlla, carlota, nap, moniato, pilota, botifarra de Nadal, cardet, col llombarda, cigrons...

Viñas del Vero Gran Vos Reserva 2005  DO Somontano
Cabernet sauvignon, merlot; moristel i altres.
Viñas del Vero. Barbastro, Huesca.
Enòleg: Pedro Aibar
18 mesos en bóta de roure francés d'Allier
Fruita negra, flors, balsàmic, espècies, torrats, fum... Un poc astringent, però agradable.
Aprox. 13,80 €




Moet & Chandon Brut Imperial
En aparéixer a taula, és èxit segur. Però una vegada tastat, ens plantegem la política d'aquesta marca d'arribar a tots els llocs, de vendre als hipermercats, sense tindre en compte la traçabilitat del producte.
Abreunvinito parla de "Viure del màrqueting" i altres de la pitjor RCP del mercat.
(Aprox. 30-35 €.  Sabem que han fet un gran esforç per oferir-nos-el a taula)

Molts dolços, però cap casolà. Trobe a faltar les pilotes dolces de la iaia Doloretes, de la tia Lolita...


dimecres, 26 de desembre, Sant Esteve

Coteau D'Ardon, 2011 Fendant
Jean René Germanier. Vétroz, Valais, Suissa
(chasselas / fendant)

Beringer 2006 Merlot
Napa Valley, Califòrnia, USA
Enòloga: Laurie Hook
Fruita roja, espècies, cedre, menta.

Viña Consolación Gran Reserva 2004 DO Pago Guijoso
Bodegas y Viñedos Sánchez Muliterno. El Bonillo, Albacete
Cabernet sauvignon
22 mesos en bóta de roure francés
Fruita madura, flors (violeta?), espècies.
Aprox. 12,52 €  (comprat en bodega)
(Etiqueta lletja, lletja. El vi, millor.)

I per a dinar, no fem els canalons típics dels catalans, però mengem el que va sobrar del sopar. Novament, tot fantàstic.

diumenge, 30 de desembre

Tetas de la Sacristana Seleccón 2008 VT  Laujar-Alpujarra
Vinos de Fondón. Fondón, Almeria
Tempranillo (12 mesos en bóta de roure americà i francés); Merlot i Cabernet Sauvignon (5 mesos)
Aprox. 9 €
Que bé beure's el vi sense pressió, sense esperar res! Fruita, espècies, torrats... amable i agradable.

Amb un arrosset al forn molt bo.



dilluns, 31 de desembre. Nit de Cap d'Any

Krug Grande Cuvée Brut  Champagne AOC
Champagne Krug
Elaboració: No té any de collita. És una mescla de vins de les seues vinyes selectes i de vins de reserva fins a 6 o 7 anys anteriors. Mostos de primera premsada, sense filtracions i amb dos trafegaments de bóta a bóta. Està en la cava un mínim de sis anys.
Raïm: Pinot Noir 50%, Pinot Meunier 15% i Chardonnay 25% i provinents de vinyes de Premier Cru
(150 €, regal d'una boooona amiga)
Complex, elegant, potent. Pa torrat, fruita seca, espècies,poma, herba, forn... un vinàs, mític.


I per acompanyar-lo, un altre regalàs (aquest d'uns booooons amics-germans-cunyats...), From Persia with love, caviar, mmmmmm






dimarts, 1 de gener de 2013


Muga Reserva Selección Especial 2006  DOCa Rioja
Bodegas Muga. Haro, La Rioja

70% Tempranillo, 20% Garnatxa, 10% Mazuelo i Graciano
28 mesos en bóta de roure francés (80%) i americà
24,50 € (Verema-Vilaviniteca)

"Su grado de integración es tal que hace difícil una definición precisa e implica un esfuerzo sensorial extra en el catador." Deu ser que no m'esforce prou; és tan perfecte, tan equilibrat, tan estructurat, tan amable, que no em diu res.
verema

dissabte, 5 de gener de 2013. Nit de Reis

impivadisseny
Maduresa 2008 DO València
Mandó 25 %, Sirà 25%, Petit Verdot 15% Garnatxa Tintera 15%, Monastrell 10% i Cabernet Sauvignon 10%
Celler del Roure. Moixent, València
Pablo Calatayud
(aprox. 15-19,45 €)

mmmmm Quant de temps sense beure un Maduresa com aquest: fruita negra, xocolate, espècies... llaminer, redó... boníssim
Amb l'etiqueta més bonica del món, de Daniel Nebot (impivadisseny)

fitxa cuinare.com