diumenge, 23 de desembre de 2012

KŌMORI

C/General Gil Dolz s/n (hotel Westin) - 960 045 635
dimecres, 19 de desembre de 2012
He sentit molt a parlar d'aquest lloc (i les primeres vegades no massa bé). Hui ha sigut un dia dur, i per a JJ també; jo em gitaria a dormir directament, però ell fa un gir brusc al timó i anem a sopar ací.

La carta de vins no és massa extensa; algunes de les referències no les tenen, i no ens aconsellen alguna bona opció per al nostre menú. Triem:
Lavinia


Domaine Foillard, Morgon Premières, 2010 
Morgon, Beaujolais, França
Pinot noir
Suau, amb fruita, kirsch i lleument mineral.
36 € (25,90 € Lavinia)
(Diuen que aquests vins, a mesura que envelleixen, comencen a assumir similituds amb el Borgonya Pinot i a desenvolupar una textura suau i sedosa. Aquest procés és tan distintiu que s'ha creat fins i tot un verb: "il morgonne'.)

Detall. Tonyina guisada amb carabassa torrada.
 (un poc massa salat)

Tako Yaki Su. Ensalada d'algues wakame amb polp i cogombre.
7 €
Les algues i el cogombre, molt bons en sabor i textura; el polp, excessivament bullit.


Verema


Tartar de toro. Ventresca de tonyina amb cebeta, gingebre i ou de corral.
[La part més greixosa de la tonyina, la ventresca, s'anomena "toro" en japonés]
És el plat estrella de la carta, realment sensacional (ara bé, també es nota al preu, 23,50 €)Ama Ebi Nigiri (de gamba dolça) 4 € x 2
i Aji Nigiri (de sorell -chicharro, jurel-)  3 € x 2
Aquest, saborosíssim.


 Nigiris d'ou de guatla amb paté de tòfona, 3€ x 2;
de pàmpol atlàntic (halibut; pez mantequilla, fletán) amb paté de tòfona, 3 € x 2;
d'hamburguesa de wagyu, 3 € x 2 ["wagyu" és "vaca/bou japonés, de la ciutat de Kobe]
i Unagui Nigiri (d'anguila fumada de l'Albufera),
5 € x 2.
Ens recomanen menjar-los en eixe ordre, i la veritat és que tots són exquisits; el d'anguila, "de categoria".


Cani Futomaki (de carranc), 12 €
Aquest és el més fluixet de tots, l'arròs se n'apodera.Ichigo Daifuku (‘gran sort’.) El mochi és un pastisset típic del Japó fet d'arròs glutinós, cuit i aixafat fins que esdevé una pasta, i després modelat. Normalment va farcit d'anko, una pasta dolça de fesols azuki. Ichigo són les maduixes.
(no ens el cobren, crec)


Te blanc, 4 €


*
-El sushi (鮨, 鮓 o 寿司) és un plat d'origen japonès fet amb arròs assaonat amb vinagre d'arròs, pastat amb forma d'una petita mandonguilla i recobert (o envoltat) de peix, marisc, verdures o ou.  
-Nigirizushi (握り寿司). És possiblement la forma més comuna de sushi al Japó. El sushi pastat és semblant a l'oshi, però es modela a mà amb forma de vareta oblonga; damunt d'un bloc d'arròs es col·loca peix, marisc o algun altre ingredient pla, normalment assaonat amb una mica de rave japonès, i de vegades s'hi afegeix una tira prima d'alga per mantenir el peix al seu lloc. És anomenat de vegades Edomaezushi perquè s'originà a Edo (actual Tòquio) el segle XVIII. Generalment se serveix en dues peces.
-Futomaki (太巻き) El sushi de rotlle gruixut. És cilíndric i llarg, amb el nori a l'exterior. El futomaki comú fa de dos a tres centímetres d'ample i de quatre a cinc centímetres de llarg. Moltes vegades es confecciona amb dos o tres farcits, triats per complementar i millorar el seu sabor i color.

Ricardo Sanz, xef amb *Michelin en el restaurant Kabuki Wellington de Madrid, n'ha elaborat la carta.
Hi ha plats tradicionals japonesos i altres que es fusionen amb la cuina mediterrània (La cocina japonesa del Kabuki. Ricardo Sanz. Editorial Planeta).
Juancho Asenjo, cap del celler; Mariana Kwon, cap de sala; Andrés Pereda, xef.

Ambient molt internacional, tant pel que fa al servei com als clients. Devem ser els únics que parlem valencià. El xic que ens serveix la taula deu ser argentí i de vegades em costa entendre què diu; a més a més es nota en excés la seua presència.

Total: 63,50 € persona, IVA inclòs.

kabuki
verema
westin
komori