dissabte, 1 de desembre de 2012
Sí, és el primer dissabte -no divendres-, i és migdia -no les 20,30h-, però tant se val.Comença la kata i sols se'ns diu que tots els vins són monovarietals i que tots tenen DO excepte un.
Menuda Katadora estic feta, jo! Va i resulta que tots els vins són mencia; dos ja els havíem tastat (d'un altre any), i un, quasi. Maedéu! "Sencillamente mencía", haha!
Celler: Viñedos singulares Enòleg:
4 mesos en bóta de roure francés
Preu: 7,45 €
[2008 en la kata 59ª]
-capa mitjana baixa; cirera, color "adult"; apagat, tèrbol
-olives, herba d'olives, envinagrats (encurtidos), tapenade, salat // vernissos, ferro de clau vella, fumats, pebre
-aigua d'olives, àcid, espècies, picant, fusta; desestructurat, sense tanins
verema/abreunvinito
quelujo |
Celler: Envínate Enòleg: Roberto Santana Morales (?)
14 mesos en bóta de roure francés
Preu: 12,90 €
-capa mitjana alta, picota amb rivet violaci / carmesí; dens, glicèric
-floral, missa, sucre cremat // café, encens, compota, fumat, carn crua, ferro
-pas fàcil / entrada elegant, suau, sense potència ni postgust, sense complexitat però sense defectes, convida a continuar bevent (per a veure si "completem" el sabor?)
verema/abreunvinito
vinissimus |
Celler: Mengoba. Sorribas, León Enòleg: Gregory Pérez
11 mesos en bóta
Preu: 18,90 €
[2007 en kata 47ª]
-capa mitjana alta, picota fosc, tinta xinesa
-poca olor, flor, mineral, sulfur?, clor?, sabó?
-balsàmic, romer, alcohòlic, astringent, metàl·lic; "és un vi allunyat del sol" (un vi que no diu res a la majoria; a mi, em sembla ben particular, m'agrada) verema/abreunvinito
Celler: Bodegas Peique. Valtuille de Abajo, León Enòleg: Jorge Peique Valle
Preu: 26,20 €
18 mesos en bóta de roure francés i 15 en botella
[Peique Viñedos Viejos 04 en la kata 47ª]
-capa alta, picota fosc, violaci
-maduixa?, codony, pruna / lactis, xiclet Bazoca, dolç, compota, licor, mineral,
-rodó, sense defectes, complex, "misteriós", elegant, llaminer, ESPECTACULAR!
verema/abreunivinito
DOKUMENT KATA
I si açò ha estat bé, el que ve després...
Encetem el mes de desembre amb l'esperat, l'autèntic, el genuí, el gran putxero de nadal de Javier.
- Volovans farcits d'embotit i beixamel de caldo de putxero amb confitura casolana de tomata.
- Cuscús amb saquets farcits de carn picada, oueres, fetgets...
- Ensalades d'endívia
- Arròs rossejat [entrar en què és arròs al forn i què és rossejat ens podria dur hores; el que ens hem menjat, el cuiner diu que és rossejat, així que muts i a la gàbia: arròs -sense sofregir- fet amb el caldo i la carn del putxero -normalment que ha sobrat del dia anterior- i al forn]
- Crema de nap (ja és un clàssic a casa del Xavi)
- Putxero: creïlla, carlota, cigrons -espectaculars-, porro, cardet, bajoca, moniato, carabassa, col llombarda, pilota de Nadal, botifarra de Nadal, vedella...
- Rostit de pit de pollastre de corral amb bolets i dàtils.
Tot ben regadet amb una botelleta de xampany Veuve Clicquot Ponsardin Brut
verema/abreunvinito
i de Bollinger Special Cuvée
verema/abreunvinito
Com que açò no podia acabar així, Amparo i Diego porten un pastís casolà de carlota que entra sense voler, i Sergio un Panettone amb xocolate de Torreblanca que... pa què! També hi ha unes pastetes de te de Torreblanca, però ahí ni arribe.
Una font preciosa amb fruita (pomes, peres, caquis, plàtans...) s'ha quedat sense tocar.
Uns cafenets Nespresso i
Verdil de Gel. DO València
Bodegas Enguera
raïm: verdil
(El taste, però solament puc dir que està bo). abreunivinito/verema
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada