dimarts, 1 de gener del 2013

SpecialK 12

Kata Nadal  27/12/2012, Russafa

Cada mes, a poquet a poquet, per arribar als grans, somniant... i la il·lusió a miquetes! A pesar de tot, una bona nit.

Alabaster 2008, D.O. Toro
Raïm: tinta toro (ceps prefil·loxera)
Celler: Teso de la Monja. Valdefinjas (Zamora) Enòleg: Marcos Eguren
Preu: 124,70 €

(oberta la botella una hora abans)
-Capa intensa, opac, confitura de pruna, tinta xinesa roja, rivet marró-morat, brillant
-Espècies, carn, torrats, sal, café, xocolate,dolç... complex / s'accentua un poc la carn, òxid, sang, però perd respecte al primari per l'alcohol
-dolç, òxid, fons de fruita, un poc verd; no tan complex com en nas


La Faraona 2007, D.O. Bierzo
Raïm: mencia Celler: Descendientes Álvaro Palacios Enòlegs:A. Palacios-Ricardo Pérez Palacios
Preu: 397 € (Añadas) [750 € a Vinissimus]

(oberta la botella hora i mitja abans)
-Color evolucionat, robí, capa mitjana
-Evolucionat, licorós, pansa, caramel, "huele a arruga", " olor de pel·lícula de Tim Burton", flors de "camp sant", "olor gòtica" / canyella en rama, ponxe amb conyac i rovell d'ou, sucre cremat, càrnic, cuir, un poc mineral, gens balsàmic ni hebaci
-No té bon atac, ni és potent ni és elegant; se suposa que s'ha de  beure entre 2012 i 2039, però sembla que el millor ja haja passat.
Nova decepció (després de Las Lamas de l'any passat).


Château Troplong Mondot 2005, Saint-Émilion, Burdeus
Raïm: 90 % merlot, 5% cabernet franc, 5% cabernet sauvignon
Celler: Troplong Mondot   Enòleg: Jean-Pierre Taleyson
Preu: 290 €

(decantat una hora abans)
-Robí-marró, brillant
-Betum, quitrà, mineral, grafit, verdura, xocolate amarg, elegant  / "alta costura", esfèric, sinuós, profund, xocolate, tòfona, terra, bolets...
-Entrada metàl·lica, llarg... "Si te atreves, búscale un defecto, forastero"



Aurus 1997 (Magnum), D.O. La Rioja
Raïm: 85 % tempranillo, 15 % graciano
Celler: Finca Allende. Briones, La Rioja    Enòleg: Miguel Ángel De Gregorio
Preu: 169,50 €

(decantat una hora abans)
-Marró-àmbar, conyac
-Quitrà, pedra, vernís, sagrsitia, margarida, murciana; reducció / tancat, vetla, espècies (clau), codonyar ranci, guisat casolà de moniato,
-Metall. Se n'ha anat.
Una altra decepció.

Sopar comprat al Mercat Central:
Pernil ibèric de bellota Alburquerque. Badajoz (tallat a mà i ben finet, clar. mmmmmm)
Formatges (Valençay de cabra amb cendra natural, Stilton, Brie trufat, de Cassoleta)

Sardines fumades amb oli (espectaculars)
Foie gras mi-cuit amb confitures de tomaca i grosella.
Carxofes adobades
Pastís de formatge feta i albergínies (molt bo)
Dolma: Farcellet de fulla de vinya amb arròs [i carn de corder]
Tzatziki: crema de iogurt i cogombre
Tàrtar de filet de vedella
Botifarra de carn amb ensalada de tomata
Blinis amb mantega i Essència de caviar (salat, però ben curiós)
Espàrrecs
Perdiu
Guisat de galta de porc
Guisat de cua de bou


Disfrutem d'un Mauro 2009 per a sopar
VT Castilla León
90 % tempranillo, 10 % sirà
Bodegas Mauro. Tudela de Duero, Valladolid
Enòleg: Mariano Garcia
(aprox. 25,60 €)
Jo no sé si és perquè el bevem menjant, o perquè no l'hem analitzat,... però que bo!: fruita, flors, balsàmic, espècies, xocolate... llaminer...  



Un poquet de fruita, un panettone de xocolate de Torreblanca (però comprat a Bueno para comer i, tot s'ha de dir, un poquet fora de temps -encara que no caducat-) i pastís de poma del Taller.
Els bombons al vi de Valor (gentilesa de Salva i Mari) s'han quedat al rebost.
qbio

I encara falta el cava, que s'ha de brindar per moltes coses bones.
Privat Laietà Reserva Brut Nature  DO Cava
Chardonnay
Alta Alella. Alella, Barcelona
Enòleg: Josep Maria Pujol-Busquets
aprox. 17,50 €
Molta fruita -blanca-, gens dolç, una bombolla elegant; fresc, agradable.




I ara, llegiu el comentari de de veres d'Abreunvinito.