Sabeu què és allò dels cuiners km 0? L'Slowfood?
Slow Food és una associació ecogastronòmica fundada en 1989 per contrarestar la fast food i la fast life, impedir la desaparició de les tradicions gastronòmiques locals i combatre la falta d'interés per la nutrició, els orígens, els sabors...
La filosofía km 0, que promou l'associació Slow Food, tracta d'incentivar el consum de productes locals, propers al client, acurtant distància entre productor i consumidor a través de la venda directa; i aquests productes seran els que "inspiraran" el cuiner.
El restaurant Alejandro del Toro de Valencia ha presentat el seu menú especial cardiosaludable, elaborat amb nous, orxata i gelat, en la sexta edició de la campanya Menús con Corazón.
El cap de cuina del restaurant de la casa rural El Sequé (Pinoso) José Luis García Sirvent, és el primer cuiner del km 0 de la Comunitat Valenciana.
Jordi Garrido Serra, del restaurant El Portal Fosc de Xàtiva, el segon.
(imatge de http://almatix.blogspot.com)
I Maite Ibáñez Ribes, del restaurant Pou de Beca (Vall d'Alba), la tercera.
A El País Semanal apareix l'article "Más allá del km 0"
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada