dimecres, 25 d’agost del 2010

Sou lluners, llunàtics...?

Jo sí, molt. I ahir Caperucita ens va regalar una nova ocasió per disfrutar de la lluna, del passeig amb barca per l'Albufera (amb Tonet, com no?), del vi, de les "picadetes", dels amiguets... Els mosquits es comportaren; solament els núvols, probablement morts d'enveja, jugaven a fer desaparéixer la lluna de tant en tant.
Us heu begut la lluna alguna vegada? I algun vi amb nom de lluna? Ladrón de lunas, Alma de luna, Tres lunas, Lluna plena, Lunatic, Luna creciente...
Clara, anit, ens va oferir aquestes llunes:

Luna de mar. Moscatell brisat. DO Valencia (Torís)
S’anticipa la verema per obtindre l’acidesa necessària i s’inicia la fermentació en contacte amb la pell del raïm per augmentar l’extracció d’aromes.
Aromes de fruita i flor blanca. En boca, afruitat i un poc dolç al principi; té un postgust llarg i lleugerament amarg.

Luna Beberide Mencia 2008. DO Bierzo
El ceps de la mencia tenen 50 anys, estan plantats a 750 m. sobre el nivell de la mar en sòls argilosos.
Aroma de fruita del bosc madura i lleugerament de violeta; un poquet mineral. En boca és saborós però no massa llarg, amb un punt aspre, però agradable.

Luna de mar 2007. DO Valencia (Torís). Tempranillo, merlot, sirà i cabernet sauvignon.
Criança en bótes de roure francès i hongarés i posteriorment en botella. Lleugerament carbònic.
Aroma i sabor característics dels vins "de selecció", correcte sense res especial: afruitat, llaminer…

Tot això acompanyat per les següents delícies gastronòmiques:
- Cullereta d’amanida de mero i clòtxines amb herba-sana
- Broqueta de tall de llom amb cansalada, dàtils i orellanes
- Tomata seca amb boletes de mozzarella
- Bombó de paté ibèric i ametla sobre torrada amb melmelada de ceba

I tot per 25€
Una nit esplèndida. Apunteu-vos a la pròxima! (caperucitapaseos)