dissabte, 7 d’agost del 2010

La Mozaira


Acaben d'obrir un hotel de la cadena Rusticae enmig de l'hortad'Alboraia, al costat de l'alqueria del Magistre (actual museu de l'Orxata), La Mozaira. És una antiga alqueria del segle XVII rehabilitada (bo, sols conserven l'estructura i els murs exteriors); té deu habitacions (cadascuna diferent, amb el nom d'una dona de la família), diverses sales d'estar i de reunions, menjador, sala de projeccions i bodega, piscina, jardí, hortet, restaurant... Ens conten que és part d'un projecte per salvar l'horta, fent que done rendiment i que no desaparega. Els propietaris, molt amables, ens van ensenyar totes les instal·lacions (potser perquè ens van confondre amb algú altre que esperaven, però igualment ho van fer amb molt de gust) i se'ls veu molt il·lusionats amb el negoci.

En juliol, amb motiu del 50é aniversari dels fartons Polo, s'hi va celebrar el I Certamen de Postre Valenciano, que va guanyar Vicente Chust Godoy. (pacoalonso) Els restaurants que s'hi presentaven van ser: Sargantana, Paco Roig (pastisseria), Sangonereta, Chust Godoy i Kaymus, de València; El Cancell, de Bocairent; La Taula de Llíria; Castillo, de Godella; Pelegrí, de Chiva; La Cuina Mediterrànea, de L´Alcúdia; Granja Santa Creu, de San Antonio de Benagéber i Granero, de Serra. Al blog hi ha receptes de postres amb fartons (i també alguna notícia friki). També hi hagué els concurs popular Inventa el auténtico postre valenciano; el guanyador aconseguí 1.000€ i una estada a l'hotel.

No vaig preguntar què significava "mozaira". La propietària és de Chelva, i allà hi ha un pont que es diu així, i també un oli d'oliva verge...

Restaurant (6 d'agost de 2010)
El cuiner ve del món de la macrobiòtica i del ioga, no sé si això és una bona carta de presentació. Però el cas és que vam menjar molt bé.
Servici: pans diversos (fruites seques, civada, tomata) i ensalada de tomata amb menta. (2,50€pp)
"Bocados Gourmet": una cigaleta "al soplete", ventresca (ijada) de tonyina, petxina de pelegrí (vieira) amb pernil.
Entrada per compartir: carpaccio de carabasseta amb formatge i oli de bolets.
Plat principal: angus beef amb ceba i vegetals deshidratats, i cérvol amb crema de rave japonés (wasabi) i esferificacions de menta.
Postres: gelat de iogurt, xocolate amb pebre i cardamom, truita de xocolate i, de regal, gelat de
wasabi amb gingebre i orellanes. Café
Vi: la carta no té propostes interessants, de manera que demanem un Viña Alberdi.
(17,50€ x 2)
Total: 266€ / 4persones

Lloc recomanable. Es pot sopar a l'exterior (temperatura molt agradable. Potser l'únic inconvenient és que es deixen sentir allà lluny els cotxes de l'autopista, però hi ha el sorollet de l'aigua d'una fonteta que l'esmorteïx bastant).

Interiors