dilluns, 1 de desembre del 2014

Del Tren Fantasma a Pata negra

dissabte, 29 de novembre del 2014

verlanga.com
Feia temps que no acudia a una de les nombroses propostes de Cisco Fran, i avui és el dia. Amb les germanesamigues quasi al complet (sols ens ha faltat l'Anna) anirem al Tulsa i seguirem el ritme de les cançons del nou disc de la Gran Esperanza Blanca Tren fantasma: Los años de felicidad, Lento, Música antigua, Estrella de mar, El chico del tren, Aquí estoy, La última copa...

I com que aquest xic és una mina, també ens presenta el seu nou llibre Enfermedades raras, amb alguns relats inspirats en cançons com: Abandoned love (Bob Dylan), Series of dreams (Bob Dylan), Nupcias ( La Gran Esperanza Blanca), Lento (La Gran Esperanza Blanca), Medicine Show (La Gran Esperanza Blanca), Hallellujah (Jeff Buckley), Gigi, l'amoroso (Dalida), Hotel room (Richard Hawley), El bon any (Senior i El Cor Brutal), Cicatriz (Nana), Civil war (Joe Henry)...

Em fa gràcia penjar un video de "Música antigua", que no està rodat al bar, sinó a la casa de les Olles, una de les botigues més antigues de València, al... lavabo!



I després anirem a sopar al RESTORÁN PATA NEGRA

Baró de San Petrillo, 3. Benimaclet -  Telf : 963 89 09 54

Ben segur que a tot Espanya deu haver-hi un bon grapat de llocs que es diguen "Pata negra", ara, que siguen "restorans"...
Al diccionari de la RAE, "restorán" remet a "restaurante" (Sempre resulta curiós veure com es van adaptant o no les paraules (cruasán en castellà, croissant en català; foie-gras/foie gras... ara em ve al cap el "Déjà-Vu" dels Amics de les Arts)

La façana del local, sense gràcia, però l'interior és un lloc d'aquells que se'n diu "eclèctic", té de tot i molt, amb colors vius, i un pati que té molta gràcia, amb parets de rajola cara vista, plantes, arbres, gàbies, fanalets... llàstima que les potes de la taula la facen una miqueta incòmoda.
A plateselector trobareu una ressenya i fotos; també parla dels dos socis: Antonio -a la cuina- i Nacho -tot un relacions públiques-. A Google també hi ha fotos molt boniques.

El local està a gom i tarden un poquet a atendre'ns, però s'hi està bé.
Comencem amb un vinet blanc


Mariluna 2013 DO València
60 %, macabeu, 20 % Chardonnay, 20 % Sauvignon blanc
12 % vol.
Bodega Sierra Norte. Requena
Enòleg: Vicente Pardo
14 € (x2) (Aprox 5,90 €)

Un poquet de fruita, flors i molta herba.



-Ensalada amb lloms de tonyina en conserva (6,50 €)
-Sobrassada gratinada (5,50 €). Presentació molt bonica, en forma de flor.

-Creïlles a la brava (5,50 € x 2) Punt de pebre roig picant interessant. Un poquet massa moll l'interior.

-Ous remenats amb bacallà i tàperes (6 € x 2). Molt bo.

-Rotlle provençal amb verdures  (4,50 € x 2)

-Variadet de fongs (7,50 € x 2). El millor plat, per això repetim, i ens oblidem d'immortalitzar-los en una foto.

El pa el serveixen a llesques en cistelletes, variadet i ben bo. Ens en trauen tant com en demanem, i sols ens cobren 2 €.
Quan decidim canviar a un vi negre, comença l'aventura. Sabeu que, òbviament, no tinc res contra del vi valencià, però sí que em molesta eixe puntet xovinista de "consumim LO nostre, que és LO millor". El Mendoza que demanem i l'Angosto no els tenen. Ens volen col·locar un Pasión de bobal, que no ens fa paper. I sense més, ens enceten un Bilogía que tampoc volíem. No tenim ganes de rotllo i cap avant.

Bilogía 2010  DO València
50 % monastrell, 50 % sirà
(en altres anys la bilogia és monastrell-tempranillo)
12 mesos en bóta de roure francés
14 % vol.
Bodega Los Frailes. Fontanars dels Alforins
Enòlegs: Diego Fernández, Miguel Velázquez
16 €   (7,70 € Alforins)
Fruita, bóta, mentolat... no ens en fem massa amiguets.


Aigua, alguna infusió i algun café.

Total 123,50 € (7 pers.; 18 € pers.)

No parlen valencià i l'entenen poc. Al compte veig que ens atén Pierlisvaski!!!

Les fotos dels plats són de Dora, encara que mutilades per mi. Gràcies per la faena extra, perla.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Xica, quin honor, trobar-me en el teu blog parlant d'eixa actuació on m'agradà tant que estiguereu recolzant-me. Gràcies.

Fran