Tot va començar aquest estiu quan estiguérem a la Ribeira Sacra. Em va impressionar el bressol del vi, els bancals als vessants acinglats que arribaven al riu... Vaig comprovar que a la Kata no teníem cap Ribeira Sacra i pensí que era el moment, però com sol passar-me, la kata anà canviant i va passar a ser de diferents mencíes. El mestre ha acabat de fer la resta: tots els vins són de Mesquevins.
Normalment, m'agrada saber alguna cosa dels vins que tinc davant abans de tastar-los, però avui pretenc començar de forma diferent, no explique res, solament que vull que fem un tast ràpid i veiem si els vins tenen alguna cosa en comú o no, si podrien ser atlàntics, mediterranis o de l'interior.
En el color, tot i haver-hi solament dos anys de diferència, n'hi ha un que sembla molt més jove (2).
En nas, el quart sembla diferent, diuen que pareix francés. Hi ha fruita, gerds; n'hi ha dos (3 i 4) que sí que presenten aroma de flors seques, encara que no de violetes, i dos, de làctics, iogurt (1 i 2).
En boca, no hi ha massa diferències, són vins sense molt de cos.
Algú (Salva) apunta que podrien ser mencíes; algú (JJH) que vins gallecs. Per a la segona fase ja dic que són vins monovarietals (excepte un) de mencia i de quines denominacions.
1. Sílice 2013 Ribeira Sacra
Raïm: mencía
12 mesos en bóta de roure francés
13 % vol.
Celler: Sílice Viticultores. Sober / Vigo
Enòleg: Fredi Torres
Preu: 16,50 €
[No vos perdeu les fotos de la Ribeira Sacra i de la verema que hi ha al blog de Sílice Viticultores]
Vadebacus
-El color no pareix de 2013
-Jove, amarg, un poc verdós, mineral. Hi veuen un punt carbònic.
Raïm: mencía
12-14 mesos bóta de roure
MicroBio Wines. Corullón, León.
Enòleg: Ismael Gozalo (Ossian)
Preu: 14,70 €
-Color picota, rivet morat
"Ismael Gozalo, vino ecológico"
3. Quinta da Muradella 2011 D.O. Monterrei
Raïm: 65 % mencía, 30 % bastardo, garnatxa tintera
13 mesos en bóta de roure francés
13 % vol.
Celler: Quinta da Muradella. Verín, Orense
Enòleg: José Luis Mateo (i Raúl Pérez)
Preu: 18,75 €
-El color més evolucionat
-Gerds, mineral.
-El més complex. "A Santa Compaña"
"Los vinos de José Luis Mateo y el resurgir de una DO olvidada"
4. Akilia Chano Villar 2012 D.O. Bierzo
Raïm: mencía
9 mesos en dipòsit de formigó
12 % vol.
Bodega y Viñedos Akilia. Ponferrada
Enòleg: Mario Rovira Roldán
Preu: 16 €.
-"Fosc, medieval; boira i molsa". "Almesc, vestidor"... francés
-Fruita bosc, sotabosc, espècies.
No és el la típica mencía del Bierzo.
I per a sopar,
-ensalada amb bacallà fumat i anous,
-truita de creïlla (de la sogra); com sempre, espectacular
-ensaïmada de sobrassada, coca de verdures i sardina; fogasses de pa i pa amb oli (del Forn de Toni, c/ Sogorb, 4)
-conill amb bolets, sépia amb ceba, canelons de verdures (d'A Dinar com a Casa)
I un altre mencía
Guímaro 2013 DO Ribeira Sacra
13 % vol.
Adegas Guímaro. Sober, Lugo
Pedro Manuel Rodríguez Pérez
10,45 €
(VinoSacra.es)
Fruita i mineral. Lleuger.
[En aquest celler Raúl Pérez ha fet El Pecado]
I falta la gran celebració, el naixement de Julia. Brindem amb xampany Veuve Clicquot Ponsardin. Enhorabona!!!
Pinot noir (50 % ?), Chardonnay (30 %?) i Pinot Meunier (20 %?)
Supose que dir que és elegant és no dir res. Molt bo.
Però no tenim fons, i com que Pep ens havia oferit una coseta ben especial, ningú pot resistir-s'hi:
Rosé d'un jour 2013 (Vall Loira)
Groilleau gris (i cabernet sauvignon?)
La Ferme de la Sansonnière
Mark i Martial Angeli
18,95 €
Maduixes, gerds, nabius... licorós; curiós. Dolç però poc, "sucre evanescent".
Verema
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada