diumenge, 14 de desembre del 2014
La taula de PaulaPintor Vila Prades, 6-8 Extramurs-Arrancapins. 963 848 948
Planta baixa àmplia, ben distribuïda, amb diferents espais i un pati de llums al fons que fa que siga lluminosa;
camparquitectes |
té una cuina per a la brasa al mig, de manera que no n'ix el fum però es pot veure com es van fent les verdures o la carn.
Hi ha carta, però hem vingut a tastar el Menú calçotada (25 €)
Els xics comencen amb una cervesa, i les xiques ens esperem al vi, però la que mana ha decidit demanar-ne un distint al de la casa i no en porten ni l'un ni l'altre.
-Pa amb tomàquet, autènticament autèntic segons diuen, amb tomaquetes, grans d'all i oli
Fora del menú, demanem uns capellanets secs, però no n'hi ha i els canviem per polpet sec. Molt menut, però saborós.
El Sequé 2012 DO Alacant
100 % monastrell
12 mesos en bóta de roure francés
14,5 % vol.
Bodegas y Viñedos El Sequé / Artadi. Pinoso
Enòleg: Vicente Milla
(Aprox 20,95 € Vinissimus)
Fruita roja, café, vainilla, espècies... Molt llaminer, redó, saborós.
-Paté d'albergínia al carbó. Molt bo el puntet de la brasa.
-Carxofes a la brasa. Mmmmm, quant de temps!
-Calçots amb romesco. Menudets, però bons.
Verema |
I clar, arriba la típica discussió: botifarra o llonganissa? Ells diuen una cosa i nosaltres, l'altra.
Al diccionari de l'AVL trobem:
Botifarra: 1. Embotit fet amb un budell farcit d'una mescla de carn de porc capolada, sang, espècies diverses i sal. (Botifarra d'arròs, de carn, de ceba. 2. Botifarra negra, blanca, de sang.)
Llonganisa: Embotit de forma llarga i prima, fet amb carn de porc picada i adobada.
I al DIEC,
Botifarra: Embotit elaborat farcint un budell amb carn trinxada, generalment de porc, espècies i sal. (Botifarra blanca, negra. Botifarra de sang. Botifarra catalana. Botifarra dolça. Botifarra d’ou)
Llonganissa: Tros de budell llarg i prim ple de carn de porc picada i adobada.
-Corder a la brasa. Que bo, torradet a la brasa!
-Postres casolanes. Nosaltres triem crema catalana (els xics) i carabassa a la brasa (les xiques).
Cafés
Parlen valencià (el nostre cambrer parla català oriental). A la web també hi ha versió en valencià.
Un lloc agradable i recomanable.
Per molts anys, Mari. I gràcies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada