dijous, 18 de desembre de 2014

La taula de Paula

diumenge, 14 de desembre del 2014 
La taula de Paula
Pintor Vila Prades, 6-8  Extramurs-Arrancapins.  963 848 948

Planta baixa àmplia, ben distribuïda, amb diferents espais i un pati de llums al fons que fa que siga lluminosa;
camparquitectes

té una cuina per a la brasa al mig, de manera que no n'ix el fum però es pot veure com es van fent les verdures o la carn.


Hi ha carta, però hem vingut a tastar el Menú calçotada (25 €)

Els xics comencen amb una cervesa, i les xiques ens esperem al vi, però la que mana ha decidit demanar-ne un distint al de la casa i no en porten ni l'un ni l'altre.

-Pa amb tomàquet, autènticament autèntic segons diuen, amb tomaquetes, grans d'all i oli


Fora del menú, demanem uns capellanets secs, però no n'hi ha i els canviem per polpet sec. Molt menut, però saborós.


El Sequé 2012 DO Alacant
100 % monastrell
12 mesos en bóta de roure francés
14,5 % vol.
Bodegas y Viñedos El Sequé / Artadi. Pinoso
Enòleg: Vicente Milla
(Aprox 20,95 € Vinissimus)
Fruita roja, café, vainilla, espècies... Molt llaminer, redó, saborós.



-Paté d'albergínia al carbó. Molt bo el puntet de la brasa.

-Carxofes a la brasa. Mmmmm, quant de temps!

-Calçots amb romesco. Menudets, però bons.

Verema
-Botifarra catalana i creïlles amb mojo picón


I clar, arriba la típica discussió: botifarra o llonganissa? Ells diuen una cosa i nosaltres, l'altra.
Al diccionari de l'AVL trobem:
Botifarra: 1. Embotit fet amb un budell farcit d'una mescla de carn de porc capolada, sang, espècies diverses i sal. (Botifarra d'arròs, de carn, de ceba. 2. Botifarra negra, blanca, de sang.)
Llonganisa: Embotit de forma llarga i prima, fet amb carn de porc picada i adobada. 
I al DIEC,
Botifarra: Embotit elaborat farcint un budell amb carn trinxada, generalment de porc, espècies i sal. (Botifarra blanca, negra. Botifarra de sang. Botifarra catalana. Botifarra dolça. Botifarra d’ou
Llonganissa: Tros de budell llarg i prim ple de carn de porc picada i adobada. 

-Corder a la brasa. Que bo, torradet a la brasa!


-Postres casolanes. Nosaltres triem crema catalana (els xics) i carabassa a la brasa (les xiques).
Cafés

Parlen valencià (el nostre cambrer parla català oriental). A la web també hi ha versió en valencià.

Un lloc agradable i recomanable.

Per molts anys, Mari. I gràcies.