diumenge, 28 de desembre del 2014

Ma Khin Café

dilluns, 22 de desembre del 2014 (lalalalalaaaa la la laa)
Jorge Juan, 19 - Mercat de Colom. 963 528 132

Enguany a la fàbrica hem deixat la celebració de "Nadal" per a l'últim dia.
El mercat de Colom és un altre d'eixos llocs que podia ser però que no acaba. Tant se val, Stephen Anderson (Seu Xerea) ha obert un nou local al soterrani i el volem conéixer.

Si voleu llegir un article ben bonic, ací teni el de Puck, Mara Funes. "Señoras y señores: esto no es fusión, esto es corazón".

Ma Khin Hnyaw era la besàvia d'Steve, de Birmània, que feia i venia cheroots -puros-, i de qui s'enamorà un funcionari britànic, que en seria el besavi; entre moltes altres coses també sembla que era bona cuinera. D'ací el nom: Ma Khin Café, restaurant de menjar sa i cuina de fusió (l'Orient obert al Mediterrani)
Encara que hi ha un menú per a compartir (25 €) i un menú de migdia (15 €), decidim triar a la carta.

La carta de vins, acceptable.

Dramatis Personae 2011 IP Mendoza
40 % malbec, 29 % cabernet sauvignon, 12 % bonarda i 19 % sirà
14,6 % vol.
Bodegas Argenceres. San rafael, Mendoza, Argentina
Enòleg: Fabricio Orlando
19 € x 2  (Aprox. 9 € botiga)

Fruita madura, licorós, làctic, herba. Agradable
"Vinos a ritmo de tango"

[Dramatis personae és una frase d'origen llatí amb la qual es denomina l'elenc total de personatges de la trama d'una novel·la o una obra teatral.
Els vins elaborats amb 2 o més ceps són denominats "blend, assemblage o vinos de corte". D'altra banda hi ha els varietals, amb almenys el 80% d'un raïm]

Comencem amb un aperitiu de la casa: samoses de verdures amb chutney. Una bona manera d'endinsar-se a l'orient (encara que a cadascun dels de la taula ens transporta al país on les vam menjar per primera vegada).


-Xips de polenta amb humus i babaganoush (albergínia). Entretingut i saborós. (6 €)


-Ensalada de quinoa, brots, salmó, llavoretes i alvocat. Boníssima. (10 €)


-Hamburguesetes de peix a l'estil thai. (8 € x 2)

-Curri de peix (lluç) malabari (costa sud-oest Índia) amb arròs kheer (arròs amb llet de l'Índia? Amb safrà, pistatxos, ametles, cardamom...) (12 € x 2)


Ens quedem amb fam i en demanem un altre. Ara, mirant la factura, m'adone que havíem demanat una ensalada de carxofa (amb bajoqueta bobi, avellanes i llima marroquí) que no ens han servit (i sí que ens han cobrat: 8 €).

Per a les postres, compartim tres plats: pastís de formatge amb macadàmies caramel·litzades, bescuit de polenta, taronja i ametles, i Pavé de xocolate.

(La veritat és que el que volíem era una mousse de xocolate negre amb sal i oli de Viver, però sembla que això era part del menú de migdia i, sense dir-nos res, l'han canviat pel pavé, que nosaltres no volíem, de fet, no ha eixit ni a la foto; és una crema servida en un got).

Pa artesanal ecològic: 1 € x 4
Aigua Cabreiroa: 2,50 €
1 café i 3 rebentats: 8,90 €
Total: 132, 40 6 per. (33,10 pers)

dolcecity
El menjar està tot bo, asiàtic fàcil de menjar. El local, com hem dit abans, està en un soterrani, tot i això està ben il·luminat i és bonic. Però a mi em costa d'entendre el concepte restaurant-cafeteria-botiga-menjar per a emportar-se; està obert de 12 h  a 24 h. És un lloc fantàstic per a seure i prendre alguna cosa si estàs de compres pels voltants, però per a quedar amb els amics preferisc un lloc més tranquil·let.

No parlen valencià.

Verema