dimarts, 30 de desembre de 2014

10a SpecialK a... Ca Pepico

dissabte, 27 de desembre del 2014
Ca Pepico. Mediterrani, 1. Barri de Roca, Meliana       961 491 346

És un dia especial i estic nerviosa. Avui, els nou de Kataklub celebrem la desena SpecialK, amb els diners que han anat quedant en les kates al llarg de l'any. Sempre ho hem celebrat a casa (la primera i inoblidable, la casa-mare de Foios), amb uns vins especials que hem triat i votat entre tots, però enguany ho celebrem fora, a Ca Pepico (per culpa meua, de JJ i de Pep, que ens montà un bon festival l'última vegada que hi anàrem i ens féu pensar en una nova opció), i ell serà el que mane. Nosaltres sols aportem dues botelles de vi: un detall de Diego i un capritx compartit. Això sí, ens sentim com-a-casa en el corralet cobert, sols per a nosaltres.
I mentre esperem (n'hi ha de mésquepuntuals, de puntuals i dels que se n'ixen de la classificació), a taula hi ha unes papes, tomaca ratllada, allioli, sal, pa del forn Quatre Cantons i oli Envero.

Comencem amb dues copes servides alhora: "Tan lluny, tan prop". La primera ens descol·loca bastant; amb la segona anem encaminats.

1. Jacques Selosse Substance Grand Cru Blanc de Blancs Brut
Champagne AOC
Chardonnay
Criança 48-60 mesos en rima
12,5 % vol
190 € (235 € VilaViniteca)
Verema/Abreunvinito
Sí, Pep ja me l'havia presentat, però no l'he reconegut, ben versàtil ell. Com diu EuSaenz "a caballo entre lo reductivo y lo oxidativo, a veces más un Borgoña, a veces más un Jerez". Ben extra-ordinari. Complex, juganer: poma, flors, avellanes, forn, xerés...

[El fill, Anselm Selosse, ha obert un hotelet que no té mala pinta, Les avisés]

2. La Panesa Especial Fino DO Jerez
100 % palomino
15 % vol.
Bodegas Emilio Hidalgo. Jerez de la Frontera
(Aprox. 27 € 75 cl)

Sec i salí, herba, fruita seca...
ojoalplato
Verema


Entrants:
- Cullereta de tartar de tonyina. Mosset de mar refrescant per a començar.
- Cruixent de pell de bacallà amb muselina d'allioli. Que bo retrobar aquests sabors...


- Crema de ceba amb trompetes de la mort. Bon contrast, el suau de la crema amb la intensitat del bolet.


vivino

3. Egon Müller Scharzhof Riesling 2013  Mosel·la (-Saar-Ruwer)
Riesling
Egon Müller. Wiltingen, Renània-Palatinat, Alemanya
(Aprox. 28,85 Vinissimus)

Punt dolç. Bona acidesa. Lleu agulla. Mineral.






- Anxoves amb oli i tomaqueta. Mitjanetes però ben grans per a les que hi ha ara. Llàstima no guardar cap foto del vermutet amb anxoves del segle passat.


4. Les Vignes de mon Père 2003   AOP Côtes-du-Jura
Savagnin vert /blanc, ouillé
130 mesos criança
12,5º vol.
Domaine Jean François Ganevat. La Combe, Rotalier.
Aprox. 60-70 €

Va obrint-se. Punt salí i mineral, fruita (poma), bona acidesa, fresc.
wineterroirs


- Pernil ibèric. No falla.


5. Saint-Joseph Les Oliviers 2012   Vallée du Rhône, Saint-Joseph  AOC
80 % marsanne, 20 % roussanne
14 % vol.
Domaine Pierre Gonon. Mauves, França
(Aprox. 27 €??)

Poma madura, codony, flors, fruita seca; sedós, suau, elegant... molt bo.
demainlesvins
Vilàkia
hermite.fr


- Mandonguilles d'abadejo (ja ho hem comentat moltes vegades, solament comparables a les d'algunes mares; no vull dir més)






i de carn de putxero (a ma casa no les feien tan fines, hi havia més trossets de tot, i algú diu que les fa millors; en fi, molt bones)




6. Cuvée Les Chétillons 2006 Blanc de Blancs Grand Cru
Champagne AOC
Chardonnay
12 % vol
Champagne Pierre Péters. La Mesnil sur Oger
60 €  (74,80 € VilaViniteca)

Color taronja. Poma, pera, rent, forn, pebre blanc, punt amarg. Excel·lent.



- Calamar de platja a la planxa, amb oli i verduretes a banda. Que bo el fan ací! Per què no podem fer-lo així a casa?


- Gambes i escamarlans amb allets. Fan festa, eh? I en el seu punt. Saborosíssims.



7. Domaine Roulot. Meursault Les Tessons, Clos de Mont Plaisir 2008  Borgonya
100 % Chardonnay
13 % vol
Domaine Roulot. Mersault, Côte-d'Or, Borgonya
Verema

Rent, mineral, cítrics.




- Mollets i palaies. N'hi ha qui es menja el cap, n'hi ha qui no pot. Els de l'Horta, ens el mengem. L'espina no sé si els de Bilbao...

8. Faustino I Gran Reserva 1964 DOC Rioja
Un dels anys mítics del celler
80 % tempranillo, 10 % graciano, 10 % mazuelo
30 mesos en bóta de roure, 90 % americà, 10 % francés-iugoslau
Bodegas Faustino. Oyón, Àlaba
(Aprox. 106,60 €. Regal de Diego)

Molt vellet, però a poc a poc encara mostra fruita madura, espècies, fusta... suau; transmet serenitat.

Verema/Abreunvinito



9. Château La Fleur-Pétrus 2009   Pomerol AOC (Burdeus)
90 % merlot, 10 % cabernet franc
Jean-Pierre (Christian) Moueix Vins.
238 € Vinissimus (el nostre capritx)

Fruita roja, torrats fins integrats, espècies, redó, saborós, llarg.




- Arròs amb gambes, sèpia i carxofa. Ens el serveixen ja en el plat. Saborós i en el seu punt.



10. Cavaletta Blanco 201l    DO Alacant
Espumós  100 % moscatell
12,8 % vol.
Bodegas Gutiérrez de la Vega.Casta Diva. Parcent, Alacant.
Aprox. 20 €





Postres:
-Gelat de crema (mantecado) servit en plat de pisa (loza). I tots buscant els punts que ens ha dit el mestre que identifiquen la pisa. Autèntic.

-Pastís de xocolate blanc, cruixent de galeta i fruites roges.


- Pastissets de moniato i encarats. Tant de l'Horta, tant de casa!

11. Recóndita Armonía Tinto Dulce  DO Alacant
80 % monastrell 20 % sirà (?)
Bodegas Gutiérrez de la Vega. Parcent, Alacant
Enòloga: Violeta Gutiérrez de la Vega
Aprox. 15 €  50 cl

Intens, fruita, confitura, dolç però no excessiu.

["Recondita armonia" és la primera romança de l'òpera Tosca, de Puccini, que canta el pintor quan compara la seua estimada Tosca amb el bust que està pintant.
Els noms dels vins de Gutiérrez de la Vega i les etiquetes solen fer homenatge al món de la música i la literatura]
"Gutiérrez de la Vega: una bodega para el deleite de los sentidos"



12. De Muller Priorat Dom Berenguer  DOQ Priorat.    Vi ranci dolç
Solera 1918.  [Solera amb motiu del final de la 1ª Guerra Mundial; Dom Berenguer era prior de l'Scala Dei]
Moscatell, garnatxa blanca i garnatxa negra
20 % vol.
De Muller. Reus, Tarragona.
(Aprox. 43,75 € 75 cl Vinissimus)

Orellanes, figues, panses, caramel, café... buf!



Total: 107 € pers.

A banda de tot el que ens conta de cada vi que ha triat per a nosaltres, Pep té un munt de detalls amb nosaltres, abans, durant i després del dinar. I damunt, li trenquem la botella del Solera.
Impagable. Gràcies, mestre.
El servei, perfecte.
He estat al Pepico en parella, en grup menut i en grup gran (em falta anar-hi sola). Amb amics i amb la família. Amb la sala de gom a gom com avui o amb menys gent. Entre setmana i dissabtes. A dinar i a sopar... i sempre n'he eixit contenta, com una "reina mora".

I sí, ho he de dir: parlen valencià.

Abreunvinito / Verema