dijous, 11 de desembre del 2014

Cal Paradís

dissabte, 6 de desembre del 2014
Avda. Vilafranca 30. Vall d’Alba (La Plana Alta)  964 320 131

Continuem amb la ruta de les estrelles Michelin de la Comunitat i arribem a Cal Paradís, amb Miguel Barreda al cap i Àngela Ribes en la sala. El secret, com diu Joan Garí -ma tu quina casualitat, company de promoció-, "és anar cada dia al Mercat Central de Castelló i a la llotja del Grau, cultivar un hort propi i recórrer ritualment els pobles de la comarca a la recerca dels tresors proporcionats per la terra... tomata de penjar d'Alcalà de Xivert, olives de Cabanes, ametles d'Albocàsser o bolets del Penyagolosa."
M'he quedat sense tastar el Clos d'Esgarracordes perquè algú no s'hi ha atrevit. Queda pendent.

Hi ha carta, un menú amb arròs (35 €), un de caça i bolets (50 €) i un Gastromercat (75 €). Encara que siga estrany, Jj i jo no estem d'acord per a triar el menú, a mi no m'abellix massa el de caça, però ens diuen que ja no n'hi ha molts plats, que també n'hi ha de peix i ens decidim per aquest menú mitjà.

Amb el vi, no ho hem encertat. El sommelier ens parla molt de pressa, jo necessite assaborir les paraules del vi i m'agrada deixar-me convéncer.

Raventós i Blanc de Nit 2011
Penedès. Conca del riu Anoia
Macabeu (50-43%), xarel·lo (25-33 %), parellada (20-19 %), monastrell (5 % )
12 % vol.
Raventós i Blanc. Sant Sadurní d'Anoia
Enòlegs: Manuel i Pepe Raventós
22,11 € (13,25 € Decántalo)

He llegit que és intrigant i misteriós, però a nosaltres ens ha amagat massa coses...

Comencem amb una llesqueta de pa amb tomaca, una cistelleta amb pa, i un poquet d'oli Matís, d'oliva serrana de l'Almàssera d'Espadà, Artana.

Aperitius
- Oliva en tempura d'ametla i romesco
calparadís
- Caldo d'au amb tòfona

- Cullerada de crema de creïlla de Vistabella amb tòfona

- Sorell amb flor de carabassa i envinagrats


Tot està bé, però ja és tan difícil sorprendre... Es tracta de mossets menudets, i entre uns i altres anem menjant pa i oli i pa...

I arriben els plats:
-Tomaques de penjar semiseques farcides de sardina de bóta i alls a la brasa. Un clàssic que jo no coneixia i que no decep.
calparadís
-Calamarets amb pilota tradicional i carxofes. Molt bo també el contrast de textures i sabors.


-Lluç, amb gírgola de card, llengua de bou i crema de bolets. Bona combinació, bolets fantàstics, i la pilota, de nota.

- Canelons de pollastre de corral i tòfona negra (tuber melanosporum).

- Lloms de corder amb albergínies menudes ecològiques i creïlla. Ben tendre i saborós.

Per a les postres,
-Cassoleta amb fruita i xocolate blanc.
I diversos cafés per a triar.

Estranya proposta aquesta titulada "caça i bolets", però la veritat és que tots els plats tenen ingredients de qualitat, triats al seu lloc de producció, ben propet, i estan molt ben elaborats. Per a mi, falta un poquet d'emoció-passió-gràcia alhora de servir-los.

Total: 126,67 € 2 pers.

Miguel i Àngela parlen valencià. La resta del servei i la informació, en castellà.
Miguel, el cuiner, passa a saludar per les taules al final del dinar i parla amb els que en tenen ganes. Nosaltres no li donem corda, però al final tindrem una conversa interessant al voltant de les opinions del Vergara al seu Anuario de la cocina de la CV, com la de La Salita, per exemple.

Paga la pena que feu el viatget a la Vall d'Alba i conegueu Cal Paradís. I després aprofiteu per fer un passeget per la zona, a Vilafamés per exemple.