dimecres 24 de desembre del 2014. Nit de Nadal
Arribem a taula parada, preciosa per cert, amb un sector de figuretes nadalenques típiques i un altre sector amb decoració d'arreu del món.
I comencem amb
Twenty Twelve 2013 DO Pla i LLevant
Syrah, Cabernet Sauvignon, Callet, Manto Negre, Merlot
14 % vol.
Es Fangar. Son Prohens, Mallorca
Enòleg: Daniel Morales
Aprox. 12-15 €
Quina botella tan xula! I el vi, rosat, també.
Fruita, llepolies però poc, punt mineral. Divertit.
Aperitius
- Polp a la gallega
- Galetetes nadalenques
- Espàrrecs Cojonudos amb fruites seques fregidetes
- Sardina marinada, escuma de brandada amb oli de tòfona i tomaca ratllada
almavinocuatre |
Leonor Palo Cortado 12 Años DO Xerès
Palomino
20 % vol.
González Byass-Tío Pepe. Xerès
Aprox. 21,65 €
Com diu el "llibre": fruita seca (avellana, ametla), vainilla, fusta vella...
Verema (Mara Funes: "Combinació perfecta entre la criança biològica i l'oxidativa. Nas brutal i boca delicada.")
Entrants
- Gambes i gambots a la planxa
- Anguiles en allipebre (qui m'ho anava a dir a mi que acabaria menjant anguiles?)
Domaine de Souch. Jurançon Moelleux 2006
50% Gros Manseng, 50% Petit Manseng??
13 % vol.
Domaine de Souch. Laroin. Pyrénées-Atlantiques. Aquitània, França
Yvonne Hégoburu
Madur, punt dolç, fruita de pinyol, herbes... Molt bo.
Primers plats
- Crema Vichyssoise amb clòtxines en escabetx.
- Farcellets de carabasseta amb crema de mascarpone amb pinyons. Preciós, boníssim.
- Terra de botifarra amb ou aromatitzat amb tòfona, mini carxofetes, carlota, carabasseta i crema de parmesà. Espectacular
Gramona Argent Gran Reserva Brut 2009 DO Cava
100 % chardonnay
11,5 % vol.
Gramona. Sant Sadurní d'Anoia
Jaume Gramona
27,95 € (VilaViniteca)
Fruita blanca, molta mantega, forn, flor blanca, herba... Molt ric i saborós (encara que el que tastí en Experiència Verema em sorprengué més)
Plat Principal
-Tita amb cansalada virada, fetgets, escalunyes, cebetes, castanyes, nous i figues macerades en rom.
Les Varonniers 2006 Crozes-Ermitage
Sirà
13,5 % vol.
M. Chapoutier. Tihn de l'Ermitatge (Tain-l'Hermitage). Roine-Alps.
Aprox. 48 €??
Espècies, fumats, la fruita tarda un poc, mineral, final amargós. Fantàstic.
I per a les postres, fruita (taronja) i el ja tradicional panettone de xocolate de Torreblanca (24 € des de fa anys).
I una panera amb fruites seques on no falta de res: anous, ametles, avellanes, cacauet, prunes, orellanes, dàtils, figues, panses, goji, conguitos...
Solera 1847 Cream DO Xerès
75 % palomino, 25 % pero ximenes
18 % vol.
González-Byass/Tío Pepe. Xerès
Aprox. 6.95 €
Figues seques, panses, avellanes; dolç sense embafar. Bon final.
divendres, 26 de desembre. Sant Esteve
A Catalunya és típic menjar el canelons el dia de Sant Esteve. Alguns autors, com Néstor Luján, han alimentat la idea que els canelons haurien nascut com a una manera d'aprofitar les restes de carn del rostit o de l'escudella. D'altres, com Jaume Fàbrega, consideren que aquest suposat origen no és cert, sinó una llegenda urbana.naciodigital
Siga com siga, nosaltres no hem fet canelons, però sí que hem quedat per menjar i beure les restes del sopar. Novament, a taula parada.
S'hi ha afegit un poc d'ensalada verda, s'ha millorat el punt sentidet de les anguiles i encara alguna cosa més com formatge i un vi fantàstic.
Macán 2009 DOC Rioja
Benjamin de Rothschild - Vega-Sicilia. Labastida-San Vicente de la Sonsierra-Samaniego
Benjamin Rothschild (president del grup financer LCF Rothschild, copropietari de Château Lafite, col·labora a Sud-Àfrica amb la família Rupert, i a Argentina amb Michel Rolland i Laurent Dassault) - família Álvarez (Bodegas Vega Sicilia).
Enòlegs Xavier Ausás i Begoña Jovellar (Vega Sicilia, Bodegas, Pintia, Alión).
Aprox. 50 €??
Com diuen alguns, macanudo; el nas és totalment de sagristia, fusta vella, encens, fum; fruita madura, mineral; complex, elegant.
El nom del vi és el gentilici col·loquial de San Vicente de la Sonsierra.
Hi ha un segon vi que és el Macán Clásico.
Verema
Moltes gràcies, família.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada