dijous, 1 de gener del 2015

Quintana

dimarts, 30 de desembre del 2014
Comte Salvatierra, 9. Pla del Remei   -  961 475 263

Sí, ja sé que avui no calia, que són dies de molt de menjar i tot això i allò, però hem decidit que la nit de Cap d'Any la farem a casa i aquesta nit soparem fora, i com que em deixen triar, ho faig amb un dels molts que tinc a la llista: el Quintana. Josep Quintana va tindre una estrella Michelin amb Torrijos, i després obrí Anerea, a Russafa. En febrer, amb la Societat Gastronòmica Dibaraya, començà aquesta nova aventura.
La decoració del local ha estat molt comentada (a mi, em recorda la del Saiti de Patiño, encara que aquesta és un poc més atrevida), sobretot el detall dels llums de coure de Tom Dixon mesclats amb botiges. S'hi ha creat un ambient bastant càlid. A lexquisitemag podeu trobar fotos dels diferents espais.
L'entrada és com una terrassa coberta, amb diferents taules i seients. Després hi ha el taulell amb tamborets i una botiga on es poden comprar alguns productes per a gormandejar; hi ha la sala i fins i tot un entresolat.
quintanavalencia
La taula per a dos és molt menudeta, però el bon servei fa que no siga impracticable.

A migdia hi ha un menú Executiu (25 €). El menú degustació val 35 €, però preferim compartir alguns entrants freds i calents de la carta.

Per a beure, una Paulaner Hefe-Weißbier Naturtrüb, cervesa blanca de rent, tèrbola (4 €);
i una copa de vi negre (no em pregunten quin vull)


Viña Real Crianza 2011 DOC Rioja
Tempranillo ( amb un poc de mazuelo, graciano, garnatxa tintera)
14 mesos en bóta
Viña Real (CVNE, Contino). Laguardia, Àlaba.
Enòloga: María Larrea
(Aprox. 7,10 €) copa: 4 €

Fruita roja, sotabosc. Poc expressiu.



Cistelleta de pa i botella oli d'oliva verge Puerta de las Villas (Jaén).
Servei (1,5 € x 2)

Detall: crema de bolets amb tòfona. Està bo, però la copeta en que se serveix ens fa quedar un poc ridículs, tots tirant arrere el coll per a escurar-la bé...

- Cebiche de peix de mercat (daurada) amb alvocat, sorbet de litxis i caviar de salmó (12 €).
El mostren a taula i després se l'enduen per mesclar bé tots els ingredients. El peix admet molt bé tot l'assaonament, està fresquet i molt bo. El millor plat de tots.



-Ragú de moluscos amb alfàbrega i tomaca (12 €). Molt de sabor i bones textures, encara que no és molt lluït.

-Figatell de sèpia amb escuma de dacsa i pa de tinta (12 €). El pa contrasta bé en el conjunt, però jo no sé si és perquè em recorda el pa socarrat o per què, no li veig la gracia.


- Bistec tàrtar amb gelat de mostassa, crema de creïlla i cruixent de tapioca (16 €)
També se'l volen endur per mesclar els ingredients; declinem l'oferta i ens adonem que s'ha de barrejar tot bé perquè li falta el punt sentidet del picant que té la creïlla. Servit amb torradetes fines de pa.

- Milfulls de xocolate, gelat de mascarpone i fruites roges (7 €). Bo, però el xocolate embafa un poc.

Total: 70 € (2 pers.) Un poquet car per a una picadeta, encara que pensant-ho bé, és que les nostres picadetes...
Recomanable. Intentaré anar-hi un dia a tastar el menú de migdia.
Parlen valencià.

"Quintana, cucharadas de personalidad"
Paco Auñón, cap de Sala
"Restaurantes con menús navideños"
Verema