dilluns, 26 de gener de 2015

"No SPB. Todo por un buen recorrido"

divendres, 23 de gener del 2014
Kata 108 - Sergio, 23/1/2015

Introducció: és una kata senzilla, són vins de plaer, No Sempre Preus Baixos, d'enòlegs destacats, alguns amb germans majors; són vins joves; hi ha tres monovarietals i un coupage; són peninsulars, de distintes zones.

1. Pasos de San Martín 2012, D.O. Navarra
Raïm: garnatxa
12 mesos en bóta de roure francés
14,5 % vol.
Celler: Artadi. Laguardia, Àlaba / San Martín de Unx, Navarra
Enòleg: Juan Carlos López de la Calle
Preu: 16,55 €

-Jove, granatós, capa mitjana baixa
-Mora, llepolies, caramel, artificial / més dolç, final amarg, verd carxofa, fusta blanca
-Verd, àcid, tànic, dolç de flash de maduixa amb llima; produeix salivació, no té retrogust, curt, presència alcohòlica, "Un rosat que somià ser negre"

2. San Román 2011, D.O. Toro
Raïm: tinta toro
24 mesos en bóta nova i seminova de roure francés i americà
14,5 % vol.
Celler: Maurodos-San Román. Villaester, Valladolid
Enòleg: Mariano García
Preu: 24,95 €

-Capa mitjana baixa; caiguda bonica, paregut a l'anterior però un poc més fosc; "de gasolina; falo caído después de Cialis; mussolina de cotó, soft"
-Fumat, tancat, humit, puro, torrats fusta-roure, flor d'ermita, greix del sabó, llet, "currat"
-Aspre, "col·lutori", tànic,  licorós, alcohòlic, sobra un poc de fusta i falta un poc de doma, però agradable

3. Parada de Atauta 2012, D.O. Ribera del Duero
Raïm: tinto fino
12 mesos en bóta de roure francés
13,5 % vol.
Celler: Dominio de Atauta. Atauta, Soria.
Enòleg: Bertrand Sourdais
Preu: 17,80 €

-Color paregut, un poc més maduixa, més jove; "caiguda sense gràcia, tela chin"
-Lleuger, "núvol", maduixa, vainilla amb fons de vinagre, alcohol; flor de bulb, campanetes de l'heura, gladiols, heura salvatge, sulfúric, o clorhídric, brioix,
-Dolç, fàcil, "verde que te quiero verde"


4. Venta del Puerto nº 18 VS 2010, D.O. València
Raïm: cabernet sauvignon, merlot, sirà i tempranillo
18 mesos en bóta de roure francés 
Celler: La Viña Cooperativa. Venta del Puerto. La Font de la Figuera, València
Enòleg: Jorge Caus
Preu: 12,70 €

-Color més evolucionat, capa alta
-Pegament imedio amb vainilla, cola de fusteria, rent, espècies, fruita molt madura, pebre negre, mineral
-Tànics integrats, astringent, amb caràcter, mineral, torrats, fumat, fruita madura, xocolate; bona estructura.





Alguns han preferit el 2; uns altres, el 4 (que no havíem reconegut)



Per al sopar, pernil, pernil dolç, formatges i especialitats casolanes de la mare: tomaca amb pimentó i tonyina, truita de creïlla, mandonguilles de pollastre i de verdures, pit de pollastre arrebossat...

yonoh.es


Virtutis Causa 2007 VT Bajo Aragón
Sirà, garnatxa tintera i cabernet sauvignon
de 12 a 24 mesos en bóta nova de roure francés
14,5 % vol.
Celler d'Algars. Arenys de Lledó, Matarranya, Terol.
Enòleg: César Bernús
aprox. 15 €




Per a les postres, fruita (maduixes i pinya natural, dolcíssima) i l'inigualable pastís de poma del Taller.

I tastarem una raresa que em van deixar els Reis a Foios:

Vermouth Yzaguirre Selecció 1884 Gran Reserva
Edició limitada (nº 012589)
2 mesos de maceració amb més de 80 varietats d'herbes
3 anys en bóta de roure
20 % vol
Celler Sort del Castell. Yzaguirre. El Morell, Tarragona
Aprox. 18-20 €

Recomanen beure'l fred amb rodanja de taronja com a apreritiu o sol a temperatura ambient per a les postres. Nosaltrem hem triat la segona opció i és espectacular. La casa queda inundada d'herbes...

2 comentaris:

El Colador Chino ha dit...

Hola! M'acabo de topar amb el teu blog arrel de buscar fotografies de Les Cols (on vaig anar a sopar pero em vaig deixar la càmara a l'hotel....) m'ha agradat bastant el teu blog ja que estic començant a interessar-me, de puntetes, pel vi, juntament amb la cuina i gastronomia que ja em ve de temps.

Em quedo per aquí. Salutacions!

Almàssera ha dit...

Benvingut. Com veuràs, és molt d'anar per casa, però m'agrada tindre-ho tot "o quasi tot" guardadet.