dissabte, 10 de gener del 2015
Refugio. Cooking Revolution. Cocina mediterránea con toques de fusión.Carrer de Dalt, 42. Barri del Carme
tribusimpostoribus
Sí, ja sé que hauria d'estar fent dieta, però si unes amigues que no veig des de l'any passat queden per a sopar... què he de fer, quedar-me a casa amb el iogurt i abandonar-les?
refugio.blogspot |
Tot i que sols tenim un man a taula -o potser per això- demanem un
Men de mencía 2009? DO Bierzo
100 % mencia
12 mesos en bóta de roure francés i del Caucas
Soto del Vicario (Pago del Vicario). Cacabelos, León.
Enòloga: Sandra Luque
17,50 €?
Fruita negra, espècies, flors (violeta), poca fusta; curiosa lluita punt salat i dolç.
Decidim compartir alguns plats. Sols n'havíem demanat 4 (per a 5 persones) i ens recomanen que en demanem 2 més:
-Ensalada mesclun amb fruita de temporada, alga wakame, vinagreta de carlota i wantan d'arròs agredolç (11 €). Bona per a començar.
-Milfulls de creïlla confitada, bacallà fumat, mango i tomaca concasse (9,50 €). Difícil de compartir, però tampoc no passa res que es faça a trossets. Llàstima que el mango estiga verd i no faça gust de res.
-Cebiche de clòtxines, llagostins, polp, cirerols i dacsa en “llet de tigre” (12 €). Plat (en general, no aquest en concret) amb fans i detractors, tant pels ingredients com per la salsa. Jo el trobe fresquet i intens, m'agrada.
50 % monastrell, 50 % sirà
14 mesos bóta
14,5 % vol
Bodegas Enguera. Enguera
Enòleg: Diego Fernández Pons/JV Gómez Carvajal
19,50 €
Fruita negra madura, espècies, balsàmic, un poc torrats. Agradable.
-Fideus soba (forment negre) amb seitan, algues iziki, ametles (en compte d'anacards) i verdures macerades en oli de gingebre i pebre de Jamaica (13,50 €). El seitan és difícil -a mi no m'emociona-, però el plat està ben combinat i adobat.
-Llom de tonyina roja amb arròs salvatge i salsa de miso blanc i xili de Jalapa (17,50 €). Com cou el xili! Però tot mescladet està ben bo.
-Presa de porc ibèric amb tomàquet d'arbre, xips de banana mascle i salsa satay -de cacauet- i arboços (19,50 €). Que bonica li ha quedat la foto a Dora! Està molt ben fet, saborós.
Ja no demanem postres. Ens conviden a un colpet de gingebre o de llet de cabra.
Total: 129,40 € (5 pers.; 26 € pers.)
S'hi està tan a gust que no ens adonem de l'hora que se'ns ha fet.
Parlen valencià, de vegades.
Refugio (1)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada