dilluns, 12 de gener del 2015

Tavella

dissabte, 10 de gener del 2015
Camí vell de Líria, 93 Beniferri  635 69 36 56

Fa tan bon dia que el xic, en eixir de treballar -tard-, se n'ha anat a fer una volteta amb el "bòlid". Em replega i em fa una nova proposició deshonesta: On anem a dinar? Xe, que no sé dir que no. Havia vist al facebook unes fotos d'un nou restaurant recomanat per gent de confiança, i allà que anem.
Pensava que Beniferri estava un poquet més lluny, però en uns minutets ens hi plantem i em quede bocabadada: l'antic camí de Llíria que queda abruptament interromput i unes cases antigues de poble enmig d'uns edificis moderns i ben alts, la Ciutat de Congressos.

En entrar al restaurant -pel pati-, ens rep Jose i ens ensenya la casa, una alqueria de la família de Pablo Chirivella, que ens diu que té més de dos-cents anys; també ha sigut una casa d'alta costura i en conserva alguns estances. A més a més ens conta que l'avi de Pablo fou síndic del Tribunal de les Aigües i ens n'ensenya un retrat; l'àvia té uns 85 anys i viu al pis de dalt.
A l'antiga cuina hi ha ara una sala reservada. A nosaltres, ens asseu vora la llar.

JJ demana un fino i li porten

Duque Manzanilla  DO Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda
100 % palomino
15 % vol.
Sánchez Romate Hermanos. Jerez de la Frontera. (Selecció El Corte Inglés)

Lleuger., sense res especial.



I el xic ens explica què ens servirà.

Quan ens porta la carta de vins... ui, ui, ui, breu però intereressant, ens sembla que sabem qui n'és l'assessor: el nostre Pep (Mesquevins, Ca Pepico).

Barco del Corneta 2013 VT Castilla-León
Verdejo
8 mesos de criança sobre pòsit en roure francés
26 € (aprox. 16,95 €)
Barco del Corneta. Medina del Campo, Valladolid.
Beatriz Herranz

Fresc, suau, bona acidesa, fruita, mineral...

(Caldrá tastar la garnacha de La Fábula)
"Historia de dos mujeres"

-Comencem amb una ensalada de tomaca valenciana, ventresca de tonyina, ceba i brots verds. I el pa... gloriós, amb tota l'aroma i el sabor de la brasa, tant que amaga els de l'oli i la tomaca.


-Bunyols de bacallà (d'eixos que pareix que duguen carabassa) amb la pell cruixent i germinats de rave picant. Bons.

- Carxofes amb pernil. Tendres i saboroses.
Verema
Com a plat principal, podem triar entre dos arrossos (crec que un de calamars i gambes i l'altre de conill amb alguna cosa més) o rèmol (rodaballo) a la brasa. Triem el peix.


Està boníssim. Té una textura molt agradable i el sabor de la brasa és inigualable. Potser és un poc excessiu per a dos, perquè és molt gras.

Pablo ve a taula a preguntar com ha anat el dinar. Molt bé.

I falten les postres: pinya natural i pastís d'almívar de llet. Tot i que no podem més i que no té massa gràcia la presentació, està deliciós i va caient...

Al final ens assabentarem que el menú valia 30 €.
Total: 86 € (2 pers)

Un lloc que val la pena conéixer. I potser repetir; haurem de tastar un arròs a migdia i una carn a la brasa de nit.
Falta un poquet de professionalitat en el servei (no saber alguna qüestió del menjar i no preguntar per poder aclarir-ho més tard, dir que un vi deu ser bo perquè la gent el demana molt...), però la gran amabilitat i la bona voluntat fan que no es tinga massa en compte.

No parlen valencià, tot i que hi ha algun intent tímid.

VinoWine
Verema