dijous, 27 de novembre del 2014
Sueca, 46. Russafa - 963 278 379Què és un "bistró" (bistrot, bistro)? A mi, em sona a francés, però he llegit que podria vindre del rus, perquè els soldats demanaven el menjar "ràpid". Al diccionari de la RAE no apareix. És una taverna o un baret on fan menjars econòmics. També serveix per a anomenar l'annex o segon restaurant d'un cuiner consagrat (Canalla Bistro, per exemple, de Camarena).
És dijous de nit i hi ha ambient al barri, però aquest lloc està buit. Igual té, ací veníem i ací ens quedem. Sols hi haurà dues taules ocupades (una d'elles la nostra).
Hi ha menú de migdia (10,50 €), menú de nit (15,95 €), menú degustació (19,95 €) i carta, amb entrants (tequeños, iuca, ensalades, papas, arepitas...), carn a la brasa (Brasil i Veneçuela), arepas farcides (Veneçuela i Colòmbia), peix (ayampaco, Equador), plats especials que varien cada setmana, cebiche (Pacífic, Carib), cuina nikkei (Àsia-Perú) i postres casolanes variades.
Un dia vaig estar ací amb part de les germanesamigues que sopaven, però jo venia d'un aniversari i sols em vaig fer un Pisco Sour (Perú, Xile), ben rebo. Avui comencem amb una cerveseta (Túria i estrella Galicia) i demanem uns plats per a compartir:
Ensalada fresca de quinoa estil Taboulé amb ensalada i vinagreta de lulo ((5,95 €)
tripadvisor |
Ceviche Maíz Bistró: Daus de peix blanc marinats con llima verda i salsa especial de pebre i xili.
Porta també ceba morada, coriandre, moniato, dacsa “cancha” torrada i alvocat. Fresquet (9,95 €)
I encara prendrem unes postres, de banana mascle amb pinya (3,95). No ens les acabem.
Total: 34,90 € (2 pers)
Servei molt amable, t'ho expliquen tot i t'orienten en les quantitats.
No sé si són sud-americans o no, però no parlen valencià.
2 comentaris:
Hola, tanto maíz como bistró llevan acento y si aparecen en la rae en el diccionario Panhispánico, ten en cuenta que es una restaurante latinoamericano
un saludo
http://lema.rae.es/dpd/srv/search?key=bistr%F3
Tens tota la raó.Gràcies
Publica un comentari a l'entrada