diumenge, 23 de novembre de 2014

Pepico forever and eva




I de nou hem de felicitar l'equip del Pepico: un altre any entre els Bib Gourmands de la Guia Michelin. I per molts anys!!!

dissabte, 15 de novembre del 2014

Després d'un matí de treball, tinc ganes de regalar-me alguna cosa bona, i no se m'ocorre res millor que anar a dinar al Pepico. I per què serà que sempre que hi vaig fa bon dia?

En entrar, com a casa, sí, però en un dia de festa o especial. I tenim taula al corralet, ben parada, i amb un detallet de benvinguda -unes papes- i de seguida encara més, un mosset salat i una copa fantàstica:


Fino Tio Pepe en rama DO Jerez-Manzanilla
Palomino Fino
15 % vol
Tío Pepe - González Byass. Jerez de la Frontera
Aprox. 16,50 €  75 cl (Vinissimus)

Sal, forn, fruites seques, poma... Quin bon començament!




I el pa del forn Quatre Cantons, que no falte; amb tomaqueta i allioli; deliciós. (3,65 €)


Les Noëls de Montbenault 2012
Chenin
Domaine Richard Leroy. Rablay-sur-Layon. Maine-Loira, Angers
La clef des terroirs
38 €

Té un nas que fa cosquerelles d'emoció, cítric, flors, fruita confitada, mantega, mineral... I en boca esclata l'acidesa, que desapareix a la gola, però no mor.
Molt especial.



Un bon dia, Étienne Davodeau proposa a Richard Leroy treballar debades a la seua vinya perquè vol saber-ho tot del món del vi, del seu vi, i fer-ne un llibre. I així passen més d'un any junts, i seran com el Quixot i Sanxo, i aniran coneixent vins i llibres, vinyaters i dibuixants... Fins que en 2011 apareix el llibre (m'encanta com diuen "còmic" en francés: bande dessinée o bédéLes ignorants.
I faltava que entrara en escena Pep, i ens fera conéixer el vi de Leroy. Em fa vergonya reconéixer-ho, però tinc el llibre en una prestatgeria, en espanyol -queda preciós- i sols l'havia fullejat; ara ja m'hi he posat...



vinoencasa
elvinoquebebo
wineterroirs

Comencem amb un dels indispensables, la sèpia amb ceba. (6,50 €) #ningualmonsensesepiambceba

I encara que no està en la carta, ens abelleixen unes carxofetes de temporada, d'eixes que hem anat veient al camp de camí. Tendríssimes. (7 €)

I ara, així, sense esperar-ho, tenim una desfilada espectacular a taula...


LA BOTA DE AMONTILLADO VIEJÍSIMO (nº 49) DO Jerez-Xérès-Sherry
“Bota A.R.”, extracció gener de 2014
Palomino
22% vol
Gaspar Florido / Pedro Romero Sanlúcar de Barrameda
Equipo Navazos.
Aprox. 69,95 €  37 cl (Vinissimus)

Ben difícil, enigmàtic. Per a perdre els sentits. Fusta exòtica, tabac, fum, café, espècies... buf!


Villapanés Oloroso Seco  DOJerez
20 % vol.
Palomino
Bóta de roure americà
Bodegas Emilio Hidalgo. Jerez de la Frontera
Aprox. 25,90 € 75 cl (Lavinia)

Un poc menys exòtic, però gran. També hi ha fusta, fruita confitada i blanca, un punt de sal i alhora caramel...


Solera 1865 Priorat Dom Juan Fort   DOQ Priorat
Vi ranci sec
Moscatell, garnatxa blanca i garnatxa negra
21 % vol.
De Muller. Reus, Tarragona.(fitxa)
Aprox. 46,50-67,45 € 75 cl

És com beure història. Fantàstic.



Impressionant aquest món dels generosos: finos, olorosos, amontillats... hem de continuar aprenent.

I també voldríem sardina de bóta (com et trobem a faltar, Micalet!); però no ens l'aconsella pel puntet alt de sal. En fi, a veure si a la pròxima... Ho canviem per peixets (mollets, llucets i palaietes). Sí, ja ho sé, m'ha eixit molt de diminutiu, però els valencianets som així, i Pep també, clar.  (16 €)


I el plat principal, uns fideus amb verdures (carxofes, carlota, carabasseta...) i un poquet de pernil. Tot i que hi sobra una miqueta d'oli, saborosíssima.



Hauríem de resistir-nos a les postres, però som dèbils.
Una Tatin per a mi

I un clàssic de Quatre Cantons per al xic

I continua el festival:

Casta Diva Cosecha Miel 2013 DO Alacant
Moscatell dolç
Gutiérrez de la Vega. Parcent, Alacant
Aprox. 15 €  50 cl
La perfecció de la senzillesa.


Givre Millésime 2012 Pays d'Auge
Vin de pomme
10 % vol
Domaine Dupont.
Aprox. 18,95 €  37,5 cl


Recóndita Armonía 2010 DO Alacant
Monastrell dolç
Gutiérrez de la vega. Parcent, Alacant
Aprox 15 € 50 cl


I clar, som els últims a eixir.
Jo sé que tots els que llegiu açò coneixeu el Pepico, així que... què us he de dir? Però de veritat, avui ho hem passat tan bé! Tant que se'ns ha ocorregut celebrar l'SpecialK de Nadal ací; és la desena i haurà de ser molt especial...

Total: 105,35 € (2 pers.) -sense comptar el detallets, clar-. Gràcies, mestre.

I ja sé que em repetisc, però sí, hi parlen Valencià (quasi tots).