dimecres, 12 de novembre del 2014

Zacaries

Zacaries  -  زكريا 
diumenge, 9 de novembre del 2014
Puerto Rico, 26 Russafa 638 249 738 - 603 170 518
Restaurant marroquí, obert d'una del  matí a una de la nit (segons posa a la porta)

Diumenge de treball, no hi ha eixida, però almenys dinarem fora. Al xic li abelleix un plat de calent, però els dos primers llocs on mirem no li acaben de quadrar i ens n'anem a l'àrab. Com que el lloc ens sembla una miqueta fosc i al carrer fa solet, decidim dinar fora. Sempre m'ha resultat curiós comprovar com la gent mira però no acaba de decidir-se a entrar en un lloc que està buit. Som els primers, però ràpidament s'asseurà gent en tres taules més.
Avui atén les taules el fill menut. Ens porta la carta i hi ha de tot, però de seguida torna perquè no hi ha la carabassa amb sèsam que havíem demanat.
Comencem amb cervesa i coca-cola. No hi ha detall.
- Tabulé (ensalada de cuscús), amb sèmola de cuscús, tomaca, pimentó, cogombre... i dacsa! (no n'havia vist mai). El tabulé marroquí és diferent al libanés o sirià, amb forment bulgur i molt de julivert i herba sana.
- Pa àrab
- Pastela de pollastre (amb molta canyella)
- Tagín de corder amb prunes seques. El plat estrella, segons ens diuen. Bo.
yelp
-Te amb herba sana

El servei a la "terrassa" incrementa cada plat o beguda 0,25 €. Quan demanem, se'ns informa que la pastella de pollastre val 2 € més que els altres ("No hay problema, ¿no?"). I quan demanem el compte, sense tiquet ni res, a viva veu, 26 € (2 pers.). Hauria de pagar amb targeta, però no tinc ganes d'escoltar-los dir que no funciona...
En fi. Ni bé, ni malament sinó tot el contrari.

I el valencià? Endevineu-ho.