divendres, 3 d'octubre
La festa "gastronòmica" continua a Almàssera, aquesta vegada amb l'Horta Burger FestLes hamburgueses valen 12,50 €; les tapes, 8 €; les creïlles, 3 €; les delícies de pollastre (nuggets), 5 €; la cervesa, 3 €; el got, 1 €...
Hem anat cap a les 19 h i no hi ha cua (tinc la impressió que aquesta setmana la cosa no ha anat massa bé).
Només demanem l'hamburguesa, i ens la mengem al corral de casa, on hi ha picadeta, beguda i dolcet.
Jo (i la majoria), triem la Sobrada, de Joey's Burger: doble carn smash (torrada premsada a la graella), formatge de cabra, mantega de sobrassada ibèrica, hot honey sauce (miel spicy) i ametla crocant.
No està malament; això sí, un poc cara.
Altres opcions són
- la 03 de Simple Burgers: Doble smash de carn de vaca nacional, doble de formatge cheddar americà, melmelada de cansalada al bourbon i salsa de mantega avellana
- La nieta preferida, de Babeando: 140g de vaca, formatge Edam, cremós de croqueta de pernil ibèric, bufes de porc, pernil ibèric
Les altres opcions crec que no han tingut seguiment (Chicken Boss, Neho by el Origen, Titoss, A To Trapo 2.0, Monkey Burger)
Ho hem passat bé, encara que el festivalet només ha estat l'excusa per portar els amiguets del SVF a casa.
---------------
A la Viquipèdia llig que les hamburgueses existeixen a la nostra cuina des de l'època romana, encara que s'anomenen "hamburgueses" a la península a partir del segle XX, però a les Balears encara es fa servir el nom raoles, usat en català des de l'època medieval, que fa referència a la seua forma. Les més tradicionals solen ser de carn i menys freqüentment de peix o polp, per exemple. L'hamburguesa, com la coneixem avui, fou introduïda als Estats Units a mitjan segle XIX per immigrants alemanys; era carn molta de cap de bestiar mesclat amb pa ratllat i ceba, com una mandonguilla, i a principis del segle XX va començar a popularitzar-se venent-se en parades de carrer i restaurants, i sobretot a partir d'algunes cadenes com White Castle i McDonald’s.
A la BBC podeu trobar una història més llarga.


Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada