dijous, 2 de setembre
Un any ben estrany, sí. Falles, o actes fallers, en setembre. Jj encara no treballa, però dinem a València per veure, encara que siga de raspalló, l'ambient faller.
La cuina coreana, les sèries coreanes, els actors coreans... estan de moda; jo no hi estic posada, però avui toca. Yukmi (Salabert, 24. Patraix -963 787 022 / 601 350 882) és un baret de barri, sense cap atractiu. Per a dinar, només hi ha un torn, i no volen que hi vages més tard de les 14 h; la majoria de taules semblen ocupades per gent habitual.
"yukmi" significa en coreà "6 sabors": dolç, salat, amarg, àcid, picant i aspre o astringent (tradicionalment només hi havia els quatre primers, ara sembla que hi hem d'afegir el altres dos, i també l'adipós i l'umami).
Cervesa coreana Cass Fresh (2,50 €) i aigua amb gas Vichy (1,70 €).
Hi ha el Codi QR a les taules per consultar el menú, però la cambrera ens fa les suggerències que compartim:
empanada coreana a la planxa farcida de carn picada i verdures
Arròs blanc amb verdures i ou deixat caure, amb salsa picant -però poquet-.
La dona remena bé tots els ingredients. Està boníssim, tot junt però notant les verduretes per separat, en el seu punt.
Delicioses.
Amb aquests plats, que són els que ens ha suggerit la dona, ja hauríem tingut prou, però nosaltres n'havíem afegit un altre -es van servint tots els plats "sense pressa i sense pausa"-,
També estan molt bons, encara que ja no ens els podem acabar.
Sembla que cap dels plats portava kimchi; haurem de tornar un altre dia a tastar-lo, i el Samkiop Sal Kuy (cansalada a la planxa amb encisam), i l'anguila...
Total: 22,89 € x 2
Lloc molt recomanable
No parlen valencià
--------------
Qui és Salabert? No ho sé. A la Wikipèdia trobe que Miguel Salabert Criado (1931-2007) fou un periodista, traductor i escriptor espanyol, conegut per encunyar el terme «exilio interior» (autisme social, situació de la cultura sota el règim franquista). La seua filla és l'escriptora Juana Salabert (París, 1962; Velódromo de invierno)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada