dijous, 16 de setembre de 2021
Sí, potser hi ha gent a qui no agrade celebrar el seu aniversari, però nosaltres no som d'eixes, ens agrada celebrar-ho tot, tot, tot, i si pot ser el mateix dia, millor que deixar-ho per després (això sí, no sé si és una superstició o què, però abans del dia no m'agrada fer-ho). Quants aniversaris diferents hem festejat... els primers, familiars -que recorde gràcies a les fotos-; els infantils, amb les amiguetes, mai hi havia xiquets -les meues nebodes no donen crèdit quan els conte que celebràvem els aniversaris a les cases, i no hi havia regalets!-; potser en l'adolescència ens feia vergonya celebrar-los. No sé com vaig celebrar la majoria d'edat, tot i que era una fita molt important per al grup d'amigues (això de la posada de llarg no es vivia al nostre món). Recorde el primer aniversari sent professora; no volia dir a classe que era un dia especial però no me'n podia estar i hi fiu alguna referència. I també la plorera que em va agafar el primer any de casada que Jj no estava a casa i que vaig rebre la felicitació del Corte Inglés. També recorde com de malament vaig viure com s'acostaven els quaranta, cosa que no m'impedí celebrar-los "de primera". Els cinquanta els vaig viure d'una altra manera, com una xiqueta: a casa, a Ca Pepico, a S'alat amb amigues i amics... Però he de deixar de parlar de mi, que avui la prota és la nostra Imma i, amb l'optimisme i l'alegria que la caracteritza, ha decidit fer festa a S'alat (Pintor Salvador Abril, 34. Russafa - 963 034 975); ben segur que no endevinaríeu quants anys fa la xiqueta...
Tenim la tauleta de la finestra, la del mocador de fardo ("mocador d'herbes", diu el diccionari), per a vuit.
eltipoquenuncacenaencasa
Km 1 Negre Ecològic IGP Mallorca
Manto negre, Callet, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah
6 mesos en roure usat
13% vol.
Celler Tianna Negre. Binissalem, Mallorca
Enòleg: Albert Amat
(9,45 € en celler) No sabria dir quantes ens n'hem begut; l'hem trobat boníssim, amb fruita madura, espècies... llamineret.
També hem demanat aigua.
Per a acompanyar-lo, primer el detall d'unes olivetes,
i després un plateret de formatge mahonés.
Hi ha diverses receptes, clar, però bàsicament porta creïlla, albergínia, pimentó, tomaca, carabasseta... disposats "en tongades incitants"
Es variat mallorquí és un plat on es mesclen les tapes per a l'aperitiu: frit (carn, freixura i verdures), pica-pica de sépia, ensalada russa, mandonguilles, xampinyons amb allada, truita de creïlla...
una de trempó (tomàtiga, ceba, pebrot... x 3)
Als aniversaris s'han de bufar els ciris, i tenim la sort de comptar amb personetes que estan en tot...
No vos perdeu el que hi ha a l'ensaïmada farcida de xocolate.
PER MOLTS ANYS, REBONICA!
Quin gust de gent i de lloc!
Parlen mallorquí-valencià.
eltipoquenuncacenaencasa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada