divendres, 24 de setembre del 2021

"Postureig" salvatge

dimecres, 22 de setembre
On hi havia l'hotel Astoria Palace, acaba d'obrir l'hotel  Only You (també a Màlaga i Madrid). Les habitacions i els espais comuns han sigut dissenyats per Lázaro Rosa-Violán.
En la recepció hi ha el Trotamundos, un espai per a còctels (Borja Goikoetxea) i plats per a compartir; en l'última planta hi ha El Mirador, una arrosseria a càrrec del xef José María Climente, i amb "vistes panoràmiques" de la ciutat; en la planta baixa hi ha el restaurant Salvaje (Miami, Madrid, Barcelona, Bogotà) amb una proposta "fusió" de la cuina japonesa de la mà del xef veneçolà Fermín Azkue, i amb Dj cada nit (Rodrigo Botet, 5. Ciutat vella, sant Francesc -  673 912 994).
A penes fa deu dies que van fer la inauguració, i perquè ningú ens ho conte, Jj reserva per a celebrar el seu aniversari. En arribar-hi, ens dona la benvinguda una xica vestida de negre que comunica a unes altres disfressades de "salvatges" a quina taula ens ha d' acompanyar; no sé per què, però no m'hi sent còmoda; hi ha moltes personetes pul·lulant per la sala, la majoria disfressades amb granota  (colonitzadores?) i algunes amb jaqueta "occidental" (o "oriental"; si hi ha indis americans nosaltres estaríem a l'est).
Jj demana una botelleta d'aigua amb gas salvatge (3,50 €) i jo una copa de vi blanc Raimat Vol d'ànima ecològic 2020, DO Costers del Segre. Chardonnay, Xarel·lo, Albariño. 13% vol. (5 € -Aprox. 7,50 € 75 cl-)
Ens aconsellen una sèrie de plats per a compartir: 
Nigiri Hamachi (Seriola quinqueradiata, Young Yellowtail;16 €) i Nigiri Anago, d'anguila (13 €). El segon més saborós.


Cauliflower Boom (18 €)


Floricol amb coulis fumat, ají groc i condiment tofu feta elaborat amb tres tipus de coccions


Wagyu A5 40AZ (80 €)

Jj la troba la carn espectacular; això sí, la traem de seguida del foc perquè no es faça més.


(A5 és la qualitat més alta del JMGA, Japan Meat Grading Association)







Black Cod (bacallà negre) glaçat amb pruna japonesa sobre llit de bledes (35 €). Potser un poquet massa fet i dolç, però bo.

Jo havia demanat una copeta de vi negre dels dos que tenien, però com que tarden ja no el beuré.
I no demanem postres.
Total: 85, 25 € x 2
No parlen Valencià

Lamente haver-li aigualit la festa, a Jj, però no he sabut descobrir el meu vessant salvatge.
A l'altre costat de la sala veiem Mikel Iturriaga, el Comidista, potser ell i els seus amics sí que l'han trobat.

"El japonés fusión más Salvaje llega a Valencia" Guía Hedonista