divendres, 20 de setembre de 2019

Que no menjarem paella avui?

20 SETEMBRE de 2019

Enguany se celebra la segona edició del WorlPaellaDay, amb nombroses activitats arreu del món:
A Londres, Quique Dacosta dirigirà una paella masterclass.
A Zurich hi haurà showcooking i masterclass de paella.
A Nova York el showcooking/masterclass comptarà amb la col·laboració del cuiner José Andrés.
A Moscou gaudiran de la Paella Experience.
A París Paella Experience comptarà amb l’assistència d’Andrés Perelló ambaixador de la UNESCO. A Rotterdam se celebrarà un showcooking de paella amb degustació de set-centes racions.
A Milà se celebrarà un altre showcooking/masterclass de paella.
A Tòquio serà la setmana especial de la paella en quaranta restaurants.
A Quito se celebrarà un concurs de paelles el 21/09 en la «Festa de la Verema». Participarà el Restaurant Nou Racó, com a paeller expert.
Cullera també celebra el Dia Mundial de la Paella amb un showcooking i degustacions gratuïtes de paella en la plaça de la Constitució, a la platja de Sant Antoni, a partir de les 12.00 hores.

A la ciutat de València hi ha degustacions gratuïtes, entre les 11:00 i les 13:30 hores, de les paelles que es cuinen en la plaça de l'Ajuntament. Es llegirà un manifiest i es presentarà, en el teatre Rialto, el llibre El concili de l'arròs. Ser o no ser de la paella.

- Paella del Senyoret (Rafael Vidal, Levante, Benissanó)
- Paella del Senyoret (Miriam Andrés, La Marítima)
- Arròs a banda de Xàbia (Sergio Box, La perla)
- Arròs negre amb gamba roja (Cesáreo Martí, Casa Lola, Grau de Castelló)
- Paella tradicional (Juan Carlos Galbis)
- Paella tradicional (David Domingo, guanyador CIPVS, Fuente Cerrada, Terol) + Jesús Melero
- Paella del repte 15x15 (Paco Brocal)
- Arròs de sarment de conill (Noelia Pascual, Cachito)
- Paella amb ànec (Cristóbal Lisart, La bodega de Tofolet)
- Paella de fetge de bou (Rubén Miralles, Hostal Estela)
- Paella del pescador (Keita Mamadou, Puerta del Mar)
- Arròs de verdures de la Vega Baixa i polp (Aurora Torres, La Herradura)
- Arròs "empedrao" de Vila-real (Emilio Miralles, Al d'Emilio)
- Arròs de Castelló (Miquel Barrera, Cal Paradís)
- (Paella alacantina (Moncho Riquelme, Casa Riquelme)

En vint restaurants es podran menjar racions de paella: La Cigrona, Puerta del Mar, Palace Fesol, L’Encís, Labios de Chocolate, Masusa, La Cava Wine Lovers, L’Espardenya, Vlue Arribar, Panorama, Marina Restaurante, El Portet, El Camarote, La Ferrera, Casa Carmina, Casa Teresa, Casa Pepe, L’Estibador, El Rek (El Palmar) i Arrosseria L’Illa (Cullera)

ValenciaBonita

"#WorldPaellaDay: las paellas de los que aman (y cocinan) la paella" (Jesús Terrés)

- Llisa Negra
- Casa Carmela
- La Ferrera (Pinedo)
- La Visteta, El Parpalló, Puigmola (Barx)
- Las Bairetas (Xiva)
- La Marítima
- Alfonso Mira (Asp)

-------------

El primer premi de la 59 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, celebrat el 15 de setembre, ha sigut per al Restaurant Fuentecerrada, de Teruel, amb el cuiner David Domingo. El segon premi ha sigut per al Restaurant Goya Gallery, de València.
El tercer premi, l’ha guanyat el Restaurant El Racó, de Meliana.

"Las 20 mejores paellas de Valencia capital" (Paco Alonso)
"Los mejores restaurantes para comer paella en Valencia"

------------------

El 9 de setembre del 2019 se celebrà a l'exterior del Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna, Simat de la Valldigna, el III Concurs Internacional Paella Valenciana de la Valldigna (paella tradicional amb pimentó roig i pilotes), on participaren 45 restaurants de tot el món.
Arròs de la Valldigna (facebook)
Valencia Bonita
--------------------

"LA GUÍA CATALINA: 30 SITIOS DONDE COMER ARROCES ESPECTACULARES" - El Comidista
(Inclou Ca Pepico!)