divendres, 27 de setembre del 2019

El privilegi del convidat

dissabte, 21 de setembre

Quan érem xicotets, era obligat celebrar cada any el nostre aniversari, amb la família, les amiguetes del poble, les de l'escola... Quan ens pensàvem que érem molt majors, deixàvem de celebrar-lo. Amb el temps,  festejàvem amb els amics algun any especial, com el de les dècades. Però sempre hi ha alguna ocasió que se n'ix de la norma, com avui, en què Xavi fa 58 anys. És això especial? I tant!
El diccionari diu que un amfitrió és la  "Persona que té convidats a casa o a taula, als quals tracta amb una deferència especial i fins i tot amb magnificència." I això, en el cas del nostre, es queda curt. Quantes vegades deu haver cuinat aquest xic per a nosaltres en aquesta vida, i en les circumstàncies més "inversemblants": des d'uns xurros per a desdejunar en un refugi de muntanya, sense llum, al sopar més exquisit amb randes i cristalleria fina de Bohèmia en un antic palau.
Mentre anem arribant, Alexa ens delecta amb música variada i unes cervesetes Turia assacien la nostra set.
I què ens ha preparat el Xavi aquesta vegada? Dins de casa hi ha taula parada, estil bufet, amb:
coques amb tomaca i ceba, cansalada entreverada i pésols, i amb botifarró,



panades mallorquines amb pésols,

mossets de pasta fullada amb salsitxes alemano-mallorquines.


Museum Reserva 2014 DO Cigales
Tinta del país
22 mesos en roure francés nou
14,5% vol.
Bodegas Museum (Grupo Barón de Rey). Cigales, Valladolid
Aprox. 12,50 €




Cuixetes de pollastre arrebossades amb fruites seques i panses.

Salmó fumat, amb galletes de Muro.

Cillar de Silos 2015 DO Ribera del Duero
Tempranillo
13 mesos en roure francés
14% vol.
Cillar de Silos. Quintana del Pidio, Burgos
Aprox. 18,90 €

Fruita, espècies, torrats... agradable.


I cava, molt de cava, ja a la terrassa -que si plou, que si no plou...-
Vicent ha portat un pastís Guinness, amb recepta directa d'Irlanda. Boníssim.

Per molts anys, perla.
No t'hem cantat, no has bufat els ciris, no hem fet fotos... Haurem de tornar-ho a celebrar 😉