dissabte, 3 de juny del 2017

Tardor japonesa en primavera valenciana

dimarts, 30 de maig


Com que el xic se'n va uns dies, tot i ser dimarts, eixim a sopar, i és dia per a anar a un lloc on habitualment no tenen taula,  Momiji (Mercat de Colom - 960 709 175). Avui podem triar, i preferim taulell, és divertit veure com treballen els diferents plats, i es veu bon ambient entre els cuiners (hi ha més de vuit persones treballant).

Però comencem malament: el primer vi (gallec), no; el segon (francés), tampoc! Per què no marquen en la carta els vins que no tenen?

Sander 2015   Rheinhessen
Riesling Trocken
12 % vol.
Sanderwiene. Mettenheim, Baviera, Alemanya.
18 €

Fresc, floral, amb puntet mineral, agradable.





Porros cuits en dashi amb salsa kimizu gratinada (9 €)


[El dashi és un tipus de brou molt comú en la gastronomia japonesa que constitueix la base de diverses sopes. La preparació més comuna consisteix a coure algues kombu (laminarial comestible) amb katsuobushi (flocs de bonítol ratllat assecat i fumat), que s'escalfen llargament dins de l'aigua, evitant d'arribar al punt d'ebullició, i després es passen al colador. També es pot fer dashi a base de bolets shiitake, en comptes del bonítol, o amb els dos ingredients alhora (sempre amb les algues kombu). 
La salsa kimizu és una salsa japonesa de sucar semblant a la maionesa: rovell d'ou, vinagre d'arròs, dashi, sucreal bany maria.]

Ostra Cuvée Prestige (3 € x 4)


California Uramaki, amb carn de carranc reial o de Kamtxatka(11 €). M'agrada més notar trossets que no pasta, però està bo.

Causa Nikkei (10 €)

[La causa a la limeña és un plat típic de la gastronomia del Perú, d'orígens precolombins. Es tracta d'un entrant de puré de creïlla barrejat amb condiments, dacsa i carn blanca (pollastre o peix, potser marisc). Es menja fred i banyat en maionesa.]

Nigiri Tzuke (4,50 € x 2)

Total: 34,50 € x 2

Dos parlen en valencià.

A mi, m'agrada, però JJ té un problema amb les racions; amb les incretines, diu ell.

"Viajar a Japón para ver el momiji o enrojecimiento de las hojas"