dimecres, 28 de juny de 2017

Fan de Camarena

dissabte, 24 de juny del 2017, Sant Joan

Ricard Camarena Restaurant. Av. Burjassot, 54. Marxalenes - 963 400 333

Un bon dia Ricard Camarena s'enamorà del projecte de la Fundació Per Amor a l’Art, amb seu a l'antic edifici de Bombas Gens (centre d'art modern i contemporani -assessorat per Vicent Todolí-, centre de dia per a xiquets i xiquetes amb risc d'exclusió social, centre d'investigació de la malaltia de Wilson i altres malalties rares, antic refugi...) i ara ens ha abandonat al carrer Dr Sumsi i se n'ha vingut ací. És un espai preciós. Encara que hi ha hagut algunes presentacions prèvies, la primera fase obrirà el 8 de juliol. Camarena obrí dijous 15 de juny.
L'arquitecte del centre és Ramon Esteve i el del restaurant, com sempre, Francesc Rifé.





Què ha passat perquè decidim pegar-nos aquesta festa? És Sant Joan, però no és el sant de JJ. Algun santoral diu que santa Eva monja és el 25 de juny. Però no cal pegar-hi voltes, perquè des d'aquell 2006 en què vam conéixer l'Arrop a Gandia, estem fascinats per Ricard Camarena i hem de conéixer el nou espai. Tot i que Fuster ens deia "heu d’esforçar-vos per ser homes d’escasses conviccions. El fanàtic és un convençut", jo estic convençuda que Camarena és gran, i en sóc fan.
Obrin de dimarts a dissabte.
Ens dóna la benvinguda M.Carmen Bañuls. Després ve a saludar-nos Ricard, i ens acompanya pel local fins el que serà el bar. Im-pressionant!


.

Tenim una taula al costat de la cuina, a sota del senyor Michelin (hi ha un en cada finestral, esperem que puguen juntar-se prompte els dos)

Hi ha un menú de migdia de dimarts a divendres (55 €), un Menú Degustació (120 €) i un Menú Experiència Ricard Camarena (150 €). Si coneixeu JJ, no dubtareu quin hem triat.

Decidim fer maridatge amb vins (70 €). Hi ha propostes molt interessants, però se m'acumula un poc la faena.I no entenc per què els vins no comencen amb el preludi.


PRELUDI
Infusió freda de verdures torrades, herba sana i amontillado


Encisam amb ensalada russa de corbina
Pell de carabasseta amb bistec tàrtar i brull
Nap, rave i ous d'arenga

Ceba, mantega d'anxoves i all negre
Creïlla nova, allipebre i ametla
Remolatxa, anguila i anet

Api a la brasa, pollastre i mostassa (perquè et diuen que és api...)
Cabrit, porro i herbes (deliciós)


Carlota, coco i comí (Aquest plat no l'he fotografiat jo. Per tancar el preludi, hem anat a la cuina i un cuiner (no sé si Pedro o Sergio) ens n'ha explicat l'elaboració. Ricard ho feia mentrestant amb una altra parella)
gastrofoodies
Tenen diversos tipus de pa, en principi no ens donen a triar, ens en serveixen una fogassa tradicional, un poquet massa cuit; després ens en serviran un de pasta fullada molt bo.

PLATS  (2017)
Llamàntol blau en el seu suc a la menier


Ostra valencianas XXL, alvocat, sésam torrat i “orxata” de galanga.


Ensalada de primavera, gambetes, infusió freda de tomaques fumades i herbes. Ingredients extraordinaris, presentació perfecta, voldria que la primavera durara per sempre...


Albergínia torrada, ventresca de tonyina roja crua i suc y suc d'herbes de platja (uf, se m'ha oblidat la foto!

Cocotxes, espàrrecs blanc, holandesa de lluç i rent

Verema
Gamba de Dénia en el seu suc al curri, bolet enoki i herbes


Arròs cremós de calamarsons d'hamet, pebre, llima i julivert.


Rèmol salvatge a la paella en el seu suc, bajoqueta bobby d'Alginet (atenció a com ho pronuncia el de Cadis) i tocs iodats.

Sorpresa fora de menú: roastbeef?


POSTRES
Maduixa, remolatxa i hibiscus
Soda freda de vinagre de yazu
Poma (en una textura fineta extraordinària), iogurt i cardamom

Eucaliptus, llima i cerfull (perifollo)


Mango madur, curri dolç, herbes i llavors (2013/15)


Pastís templat de carabassa torrada, iogurt i gingebre (2016)


Plàtan torrat, xocolate i vinagre de mangrana
Roca de pistatxo
Galeta de xocolate especiat.


Eixim a la terrassa a fer-nos el café. Llàstima, fa molta calor, però és molt boniqueta.

VINS
-Leirana 2016 DO Rías Baixas
Albariño
12,5% vol.
Forjas del Salnés. Meaño / Cambados, Pontevedra
Raúl Pérez / Rodrigo Méndez
Aprox. 12,20 €

- Fino Tradición DO Xerés
100% palomino fino
Envellit sota barret de brisa, solera i criadores en roure americà
15% vol.
Bodegas Tradición. Jerez de la Frontera, Cadis
Aprox. 24-27 €


- Muscat 2015 DOQ Priorat
Moscatell
9 mesos en demi-muids de roure francés
13% vol.
Terroir al Límit. Torroja del Priorat
Aprox. 37,85 €
Excepcional


- Nun La Vinya dels Taus 2015 DO Penedès
Xarel·lo
8 mesos en bóta nova (60%) i de segon any (40%) de roure francés de Borgonya
13% vol.
Aprox 41,95 €
Enric Soler. Font-Rubí, Barcelona





- Oloroso El cerro  DO Xerès
Palomino fino
21% vol.
Callejuela. Sanlúcar de Barrameda
Aprox. 39,20 €  50 cl

- Scharzhöfberger GC 2010  Saar
Riesling
Reichsgraf Von Kesselstatt. Morscheid, Alemanya
Aprox. 37,15 €


- Christophe Mignon Brut Nature AOC Champagne
100% Pinot Meunier
12% vol.
Christophe Mignon.
Aprox. 29 €

Molt especial





- Viña Tondonia Reserva 2003 DOCa Rioja
90% viura, 10% malvasia
12,5% vol.
López de Heredia. Haro
20.000 botelles
Aprox. 23 €


Escombro 2015 Sense DO (Múrcia)
Alacant Bouschet (garnatxa-Bouschet)
10 mesos en bóta de roure usada
14% vol.
Laboratorio Rupestre-Erik Rosdahl
Aprox. 49,80 €

Mésqueespecial




- La Diva Vendimia Tardía 2013  Vino de España (Alacant)
100% moscatell
Gutiérrez de la Vega. Parcent
22 €  50 cl

- Canari  DO Lanzarote
Malvasia volcánica
17% vol.
El Grifo. San Bartolomé de Lanzarote
Aprox. 32,40 50 cl

Aigua amb gas 4 €
Café: 3 €  (tot no pot ser redó, m'agrada que em conviden al café; el pa sí que hi està inclòs)

Ricard ens acompanya al llarg de tot el dinar, ens comenta els plats, ens fa bromes... Quin amfitrió, quin luxe i quina sort tenim de poder-lo disfrutar!

Parlen valencià, valencià de la Safor, de la Plana, de bona voluntat... Quin gust!

La llum de migdia participa en la bellesa del lloc. I diuen que de nit encara és més bonic...!

Verema
Comercongusto
Apicius