dissabte, 8 d’abril de 2017

"Il nostro pasto"

dijous, 6 d'abril del 2017

San Tommaso. Autèntica cuina casolana italiana. Corretgeria, 39. La Seu - 963 920 755

Avui, per algun motiu, deu ser el dia d'Itàlia. De casa ací és la llengua que més escolte parlar pel carrer, amb molta diferència. I A. ha triat aquest restaurant italià, on tots el parlen (no els hem preguntat de quina zona són, si és que vénen tots del mateix lloc...).
Local amb dues plantes, un poquet fosc, i ens col·loquen en una taula un poquet justeta.
Música italiana diversa de fons.
Comencem amb la cerveseta (2,50 € x 4), amb detall d'unes olives.

Compartim al centre PARMIGIANA DI MELANZANE. Albergínia, tomaca i formatge al forn (9 €). Fantàstica. Hauríem sucat i sucat...


El pa és bonínissm, com si fóra de pasta de pizza, fet amb llenya. I no el cobren (ja sabeu com m'agrada!)

I. i jo ens passem al vi
Monteabellón 2015  DO Ribera del Duero
100 % tempranillo
5 mesos en bóta de roure francés i americà
13,5 % vol.
Monteabellón. Nava de Roa, Burgos.
Aprox. 5,35-7,95 €  (2,5 € x 2 copes)
Fruita. Agradable

(Com que quan me'l donen a tastar dic que està un poquet calent, ens canvien les copes i enceten una botella!)

I cadascuna triem una pasta, a la qual s'afig la crema.
Jo, FIOCCHI PERA Pasta farcida de pera i formatge. Amb salsa de pistatxos i parmesà (11,50 €). Molt bona, la pera és lleugera; la crema, densa. Ompli molt.


GRAN TORTELLO VERDI Pasta farcida d'espinacss i gorgonzola. Amb crema de bolets  (12 €). Llàtima haver triat aquesta crema que es menja la pasta.


GRAN TORTELLO FUNGHI PORCINI Pasta farcida de bolets (edulis) i formatge. Amb crema de bolets (12,50 €).

Compartim un pastís de formatge, que ens avisen que és molt gran (6 €)


I ens ofereixen un limoncello, que no rebutgem.
Café (1,50 € x 2)

Total: 23 € x 3

Servei molt atent (potser exageren un poquet preguntant si tot va bé).
No entraré en el tema de quin és el millor italià de València. Aquest està bé, i ara m'han entrat ganes de tornar a l'Alquimista.
No parlen valencià.

That's eat
pajuanes


dimecres, 5 de juliol

La fàbrica sense l'afegitó es prepara per a l'acomiadament-retrobament londinenc. 

Ensalada de canonges (10,50 €)
i Spinaci, amb espinacs, tomaquetes, nous, panses, formatge stracchino, cansalada i vinagreta de mel i mostassa (8,50 €)

Fiochi de pera amb gorgonzola, nous i ruca (11,50 €)


Carpaccio de polp (12 €)


Parmigiana di Melanzane (albergínia, tomaca i formatge al forn; 9 €)


Per a les postres, compartim un tiramisú (5 €) i un carpaccio de pinya amb gelat de llima (5,50 €)


Aigua amb gas (2,50 €), cervesa triple (4,50 €) i vi (Venta del Puerto nº 12) (17 €)

Total: 21,50 € x 4