Tornem a tindre vins aïllat, encara que aquesta vegada probablement no siguen de les illes; són tot vins espanyols, de 4 denominacions diferents, llunyanes entre elles; 4 raïms, específics d'una zona; monovarietals; cellers menuts, fora del circuit comercial, poques hectàrees; de preus diferents
1. Luis Pérez Tintilla 2012, VT Cádiz
Raïm: 100 % Tintilla de Rota
16 mesos en bóta de roure francés
14,5 % vol.
Bodegas Luis Pérez. Jerez de la Frontera, Cadis.
Enòleg: Luis Pérez Rodríguez
Preu: 19,70 €
- Capa alta, fosc, picota granatós, llàgrima, "caiguda de seda mongola", dens, viscós, "sang de vampir"
-Violeta, herba, tancat?, herba d'olives, sotabosc, armari d'espècies, balsàmic, fruita sobremadurada, prunes, orellanes / espècies, balsàmic, clau, canyella, timó, llorer, anisat
- Menys dols en boca del que s'esperava, no intens; fusta poc torrada, astringent, lleugerament verdós, "acidesa secreta"
[És un vi d'autor, artesanal]
Verema
almavinocuatre |
Raïm: trepat
5,5 mesos en bóta de roure francés de 2 o 3 vins
13 % vol.
Celler: Mas Foraster. Montblanc
Enòleg: Ricard Sebastà Foraster
Preu: 12 €
-Capa baixa, claret, maduixa, "caiguda de tul xini, tergal
-Bonyiga, talc, flor seca, rent de cervesa, sofre, pólvora, maduixa industrial, poc intens, Nolotil, / "piss party", tabac, mineral, pebre blanc
- Fruita àcida, cítric, oliós, agre, no torrats de fusta
[tan sols hi ha 1.100 ha d'aquest raïm al món; 1.000 a Espanya]
3. Suertes del Marqués "El Ciruelo" 2013, D.O. Valle Orotava
Raïm: 97 % listán negro i 3 % lintán blanco
12 mesos en lies en bóta de roure francés
13,5 % vol.
Celler: Soagranorte. La Perdoma, Tenerife.
Enòleg: Roberto Santana
Preu: 31,45 €
- Capa mitjana, granat, cirera, més evolucionat, "caiguda xini"
-Mineral, pedra, claveguera, fang / humitat, verd, granotes, paraigua tancat, fusta
- Àcid, intens, complex, fum de tabac; vi de guarda
4. Mengoba Estaladiña 2012, D.O. Bierzo
Raïm: estaladiña
10 mesos en bóta
14 % vol
Bodegas y Viñedos Mengoba. Carracedelo, León
Enòleg: Gregory Pérez
Preu: 36,80 €
- Negre, "caiguda de guipur"
- Poc intens, brea, cera, mel, menta, balsàmicpegament priorat; cassis, toffee, mineral,
- Entrada elegant, esfèric, estructurat, integrat, tànic, saborós. Fantàstic. "Presència intensa, d'home madur"
[Sols 540 botelles]
Entre la kata i el sopar sempre hi ha algú que aprofita per fer un banyet a la piscina.
Per si no en teníem prou, Diego ens trau la seua llista de vins perquè en triem un.
Solertia 2010 DOQ Priorat
Garnatxa, carinyena, Cabenet Sauvignon, sirà
14,5 % vol.
Vinyes de Manyetes (Clos Mogador). Gratallops
René Barbier i Fernando Zamora
Aprox. 35,95 €
- Cassoletes amb formatge, sobrassada i oliva negra i amb botifarra i ceba caramel·litzada
- Pimentonets verds (uns no piquen i els altres tampoc)
- Faves bullides (he d'agrair el detall, dedicat a mi en exclusiva; gràcies, Amparo)
- Ensalada russa
- Salmorejo. Boníssim, fresquet.
- Bacallà amb tomaca i ametles
- Coca de pasta fullada amb espinacs i pinyons
Una safata ben assortida de formatges i vins dolcets.
Fruita fresca (pinya, mango, meló, cireres...) i catxaps de Paterna (amb pasta fullada i crema)
Fantàstica vetllada, tot i no estar al complet.
Dokument Kata
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada