dijous, 3 de desembre del 2015
Trus crianza 2012 DO Ribera del Duero
100 % Tempranillo (tinta del país)
14 % vol.
Bodegas Trus. Piñel de Abajo, Valladolid
Enòleg: Juan Carlos Martínez
aprox 13,50 € (celler)
dijous, 9 de juliol del 2015
Com diu el meu cosí (i J.Herrero), "Dijous, dia de xurra". Per a nosaltres, ja s'ha convertit en un dinar habitual de les parelles, i ja és estrany ja, que els quede un dia lliure als nostres "mascles".
El local està de gom a gom; sembla que els dinars d'empresa nadalencs ja han començat.
Quan hi arribe, ja està l'altra parella, amb les clàssiques papes amb pernil i un fino. Jo m'apunte també al fino, Tio Pepe.
Comencem amb un blanc. Demanem l'Impromptu, però no els en queda.
Nivarius 2013 DOCa Rioja
Tempranillo blanc, viura
14 % vol.
Nivarius. Nalda, La Rioja
Fruita blanca, flors, herba, mineral?, salí?
Aprox. 11,50 € (celler)
verema
Comencem amb un blanc. Demanem l'Impromptu, però no els en queda.
Nivarius 2013 DOCa Rioja
Tempranillo blanc, viura
14 % vol.
Nivarius. Nalda, La Rioja
Fruita blanca, flors, herba, mineral?, salí?
Aprox. 11,50 € (celler)
verema
Avui sí que està la cap de sala i ens fa una sèrie de recomanacions que seguim:
- Pernil ibèric de Jabugo. Bo.
- Lleterola (mollejas) de vedella amb bolets i ceba caramel·litzada. Molt bones.
- Mar i muntanya: rovellons amb clòtxines. La suma d'ingredients no suma qualitat.
Trus crianza 2012 DO Ribera del Duero
100 % Tempranillo (tinta del país)
14 % vol.
Bodegas Trus. Piñel de Abajo, Valladolid
Enòleg: Juan Carlos Martínez
aprox 13,50 € (celler)
Fruita madura, espècies, canyella. Dolç. Agradable, fàcil
- Arròs amb bacallà, carxofa i alls tendres. Molt bo (com que acostumem a posar algun però, li faltaria un puntet picantet, poquet)
- Arròs amb bacallà, carxofa i alls tendres. Molt bo (com que acostumem a posar algun però, li faltaria un puntet picantet, poquet)
- Arròs amb ànec i bolets. Boníssim, i mira que l'ànec de seguida fa l'arròs greixós...
Postres:
Jo demane un pastís de formatge Idiazábal. També demanem un Caneló cruixent de taronja farcit de merengada i una copa de café amb nata de la vall d'Ulzama.
Cafés, amb un detall de gotetes de xocolate blanc i negre.
I el detall habitual: Marina Espumante
Avui, per una visita inexcusable, em perd el saludet de Luis. Llàstima.
Avui el local està quasi ple i Luis ens dóna la benvinguda (parlant més aragonés -maño- que mai); ens avisa que falta la seua companya, la cap de sala. Ens temem que el servei siga un poc caòtic, però entre les dues cambreres i ell, la veritat és que s'ho maneguen bé.
També ens fa la broma que estiguem tranquils, que avui l'arròs no li eixirà salat.
Detall: papes amb pernil
Comencem amb aigua, amb i sense gas, Cabreiroa.
Ens porten un panet d'oli i sal acabadet de fer. Hi ha oli Artajo Albador (arbequina; Fontellas, Navarra)
Altos de Torona 2013 DO Rías Baixas (O Rosal)
85-80 % albariño, 10 % caíño, 5-10 % loureiro
Fruita de pinyol i tropical, flors, herba. Viu i agradable.
Triem tots els entrants que ens ofereixen, per a compartir:
-Gaspatxo de meló d'Ailger: fresquet, suau
-Tomaca del Perelló i ventresca de tonyina en conserva. La tomaca, excessivament verda.
-Pimentons del piquillo farcits de perdiu i foie.
-Tapa mudèjar: rotllet farcit de carn de bou picada amb espècies. Sembla que està en fase de prova i ens demana opinió. està molt bona, encara que la carn para una miqueta seca, però entre els quatre no ens posem d'acord: que si amb beixamel, allioli, verdures fresques, tomaca, carn més grassa...
- Carpaccio de salmó
Verema |
Kame Tinto 2009, VT Castilla
35 % cabernet, 30 % tempranillo, 30 % sirà i 5 % petit verdot
6 mesos en bóta nova de roure francés i americà
14 % vol.
Eguren Ugarte. Vinos Kame. Laguardia, Àlaba
(13 € Aprox. 8,90 celler)
Fruita madura, balsàmic, terra. Una bona opció. Luis ens conta que està treballant perquè s'hi puga beure un bon vi que no puge molt la factura del menjar.
I un arròs per a dos, encara que podem menjar molt bé els quatre: amb bolets i foie. Molt bo, però aquesta vegada, i no és per fer la punyeta, hi falta un poc de sal.
Postres: compartim dos bavaroise d'orxata amb taronja. M'agrada més la textura del gelat o granissat.
Ja és costum oferir-nos una copa de Marina Espumante per a les postres, així que...
Algun café i a descansar, que es nota que la gent necessita vacances.
La pressió Abreunvinito continua notant-se, encara que avui el Luis està molt lliure.
No parlen valencià.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada