divendres, 10 de juliol del 2015

Ca Pepico: horta, mar, celler...

dilluns, 6 de juliol del 2015
Mediterrani, 1. Barri de Roca, Meliana - 961 491 346

Enguany la cita dels de la fàbrica s'ha retardat, se'ns ha fet massa tard, l'herba de les xufes ja no deixa veure la linealitat dels cavallons, però té un verd preciós, viu; ens agrada tant la ruta dels camins de l'Horta...! I si és amb xofer particular, millor. Ara quan es faça el descapotable li comprarem la gorreta. [Per a frase d'antologia, la d'Ester: "Que xulo, tornar pels camins de l'horta vora mar a cavall. M'ho estic imaginant... tots quatre genets!" Literal, amb dues emoticones de pixar-se de riure]

Tots sabeu que hi ha portes màgiques; la del Pepico és una, i no importa que l'hages oberta moltes vegades, sempre fa efecte.
Al taulell del Pepico
Detall a taula: papes
Pa amb tomaca, allioli, oli i sal (5,50 €)

Detall de benvinguda: crema de bullit valencià, servit en unes cassoletes gracioses.


Gran moment el de triar el vi al Pepico; volem que siga Pep el que ens sorprenga, però ell ens vol fer patir un poquet i ens trau tantes coses bones que ens costa decidir.


Gruner Veltliner 2013 (?) Weingut Rainer Wess. Wachau
100 % Grüner Veltliner
Rainer Wess. Krems an der Donau, Àustria
21 €

Fruita blanca, de pinyol, mineral, pebre. Interessant.





Avui les tellines encara no han arribat, així que ens decidim per les clòtxines. Fantàstiques, en la qualitat i en la cocció al vapor.

Després vénen les indispensables de Carmeta: les mandonguilles d'abadejo. Moment Psycho...  la inexistent carabassa es posa pel mig, el punt dolç, un mite a punt de caure... Tot i això es menja les dues que li tocaven i una de les meues. Bones, estan.

Allipebre d'anguila. Molt bo, potser ens hauria agradat un poquet més sentidet de picant.


El meu irrenunciable també, clar: la sépia amb ceba. Com sempre, chapeau.

Anàvem a demanar algun arrosset, però finalment ens decidim pel peixet del dia: no sé si és una sama roquera. Fresc, saborós.

I ara el Pep que m'entusiasma: unes copetes a taula, careta de jonodicres, i després una bona xarradeta sobre el que ens ha posat.


Manzanilla pasada Barbiana
100 % palomino
15 % vol
Delgado Zuleta / B.Rodríguez La-cave. Sanlúcar de Barrameda, Cadis
Sempre original. Servida per al peix, no per a l'aperitiu.

(Aprox. 8,20 € 75 cl)




Bachelet-Monnot  2011 Santenay AOC
Côte de Beaune.
Chardonnay
Dezize-lès-Maranges. Saona i Loira. Borgonya
Marc i Alexandre Bachelet.
"Domaine Bachelet-Monnot: savia nueva en Puligny-Montrachet"

Un vell conegut (gràcies a Pep, clar). Fruita blanca, un poc de forn i alguna pedra. Fresc i molt agradable.



Per a les postres compartim un pastís de mascarpone i un de pinyons, de Quatre Cantons.


I més sorpreses

En primícia, al Pepico

Les Mirabelles 2013 Vin de France
Chenin blanc
Moelleux (vi dolç 12-45 gr); raïm amb botrytis
La ferme de la Sansonnière. Loira
Mark Angeli
Dolcet, no massa, molt saborós. Espectacular
(Aprox. 32 €)

[Coneixíem el Rosé d'un jour. katablok]


Sidra Pomarina
Pomes amb DOP: Durona de Tresali, Teórica, Regona, Clara i San Roqueña.
7 % vol.
Pomarina. Villavisiosa, Astúries.



Aigua i cafés.
Total: 30 € x 4

Un plaer per als sentits, fins i tot per al de l'humor. Gràcies, mestre.
Encara no he acabat d'escriure i ja tinc ganes de tornar-hi, però de nit, a la terrasseta, i si caiguera una arruixaeta de vesprada, refrescant, que traguera les aromes de l'horta...

I com que sempre em fan la mà amb el temeta del valencià, sí, parlen aldeano, més encara, de barri!

De tornada a l'altre barri (el de Russafa, no el dels morts, hahaha), fem un gintònic al Pati de Russafa (antiga seu de la UCE).

I a la nit,  al Claustre de La Nau, concert del festival Serenates, a càrrec de Capella de Ministrers: "Lo plant d’amor, un programa per llegir Roís de Corella"
fb