26-28 de juny del 2015
El nostre campament de base, gràcies a la gentilesa de Carlos, seran els apartaments Coral Mar Alexandra, a cala Tarida.
![]() |
tripadvisor |
"La danza de Bes"
"Los secretos de una palabra"
[He descobert que hi ha unes cerveses artesanals que es diuen Ibosim. Xiques, haurem de tornar a tastar-les]
Si l'illa agafa el nom de la ciutat o és a l'inrevés no queda clar, però per a distingir-ho els eivissencs solen usar Vila per a parlar de la ciutat.
Eivissa i Formentera són les illes Pitiüses. Eren anomenades així pels grecs, diferenciant-les de les que ells anomenaven Gimnèsies (Mallorca i Menorca), perquè no tenien poblament indígena o talaiòtic. Amb Cabrera i molts altres illots formen l'arxipèlag balear (terra de foners, llançadors).
I passem als tasts...
- El primer dia desdejunem a voreta mar al Beach Bar Can Yucas, Cala Tarida: café amb llet, suc de taronja i torrada de pa amb tomaca (o minitorrada, segons qui). També aigua i un altre café. Total: 7,32 € x 5. Dues passetes i a la mar.
- El segon, a can Bes: café amb llet o café, algun suc de taronja i dues torrades de pa amb tomaca (continuen sent acusades de minúscules). A un preu semblant.
- Quant als dinars, dissabte ho fem a S'Espartar (Carretera Sant Josep - Cala Tarida, Km 4 - 971 800 293), un clàssic de l'illa per a demanar un bon Bullit de peix.
El lloc té una terrassa fantàstica, amb vistes a la muntanya i a la mar al fons.
Comencem amb unes clòtxines (musclus, o mejillones, que la cambrera no ens entén) al vapor.
Pa amb allioli (1,50 € x 5)
Volíem demanar un vinet balear, però el blanc que ens ofereixen és afruitadet i el volem més sec.
Abadal 2014 DO Pla de bages
Picapoll
Criat sobre lies 3 mesos
12,50 % vol.
Masies d'Avinyó - Abadal. Santa Maria d'Horta d'Avinyó, Barcelona
Valentí Roqueta. Enòleg: Joan Soler
17,50 € x 2 (9,95 € Vinissimus)
Fruita blanca i de pinyol, flors, fenoll, herba, punt amarg final agradable; fresc.
Ens recomanen que demanem una ració menys i així ho fem (34,50 € x 4 per a 5 persones). Primer se serveix el peix (cap-roig, gall, rap, aranya, anfós...) amb creïlla, safrà i allioli
i després ja se serveix l'arròs a banda.
Algunes postres (1 copa de nata amb anous) i cafés. Aigua.
Total: 43,50 € x 5
Molt recomanable. M'ha fet gràcia llegir en algun lloc "A Es Boldado (Sant Josep de sa Talaia) vamos los guiris, y a Can Gat (Sant Joan de Labritja), van los payeses y algunos iniciados." I nosaltres què som? Mesqueafortunades!
- L'altre dinar el fem a Elements, a Cala Benirràs (Sant Miquel), després d'una agradable remullada a la platja.
Comencem amb unes bones jarres de cervesa Estrella Damn, com no! (La veritat és que és el cambrer qui decideix que en necessitem una bona dosi) i un poquet de pa amb allioli (3 € x 3).
Després cadascuna demanem un plat i fem un tastet de tot:
- 1 ensalada amb burratina
- 1 linguine amb cloïsses
- 2 ensalades amb ruca i quinoa
- 1 calamarçons amb salsa d'algues
Cafés i conversa. A Dora i a mi ens abellia molt un gelat, però l'adorable cambrer ens confessa que el que tenen és "poquet" i car.
Total: 26,10 x 5
- I per a sopar, la nit que arribem i la nit que abandonem l'illa, no podia ser d'una altra manera, anem als 100 Montaditos (Carles V, 24), que porta amb molt d'esforç i d'entusiasme Carlos. Sort i moltes gràcies per tot.
L'altre sopar, després de la grande bouffe, el fem a casa: un poquet de llonganissa seca, formatge i fruita.
Abans però, fem la migdiada i un banyet a cala Comte / Conta.
Entre platja i platja solem aprofitar la piscineta de l'Alexandra, que se'ns ofereix quasi en exclusiva.
També hi ha temps per anar a veure la posta de sol a Cala Tarida
![]() |
Hi falta la fotògrafa |
Per acabar el dia, o la nit, un interessant experiment sociològic: visitar Pacha, i debades!! (encara que alguna se l'ha de perdre pel seu mal cap)
L'última vesprada, un passeget per la Vila i cap a l'aeroport. Breu, però intens.
Gracis, al·lotes.
1 comentari:
Fantàstic diari de viatge
Publica un comentari a l'entrada