dissabte, 28 de febrer del 2015
Orio. Sant Vicent Màrtir, 23 - La Seu, Ciutat Vella - 93 343 5410
oriogastronomiavasca |
Com comprovarem després, hi ha hagut una trampeta, perquè el mestre ens ha induït a pensar en TOT el territori espanyol, de fet algú fa referència a l'illa d'Eivissa per allò dels vins "aïllats" però no es té massa en compte.
Una vegada acabada la kata cega, se'ns demana que els ordenem del més vell al més jove, quin ens sembla el més car i el més barat, quin és l'únic vi que no duu monastrell i quin és el que duu sirà. Un joc interessant i divertit, però jo, com sempre, no progresse adequadament.
1. Privat Sa Cova 2004 V.T. Eivissa
Raïm: 60 % monastrell, 40 % sirà
12 mesos en bóta de roure francés
14 % vol.
Bodega Sa Cova. Sant Mateu d'Albarca, Eivissa.
Joan Bonet
Preu: 12 € (preu de 2008)
-Tèrbol, evolucionat, rivell taronja, capa mitjana alta, roig de sang seca, sense filtrar
-Celler, cacao, molt ric en matisos, flors, orellanes, fruita gebrada / cuir, espècies, fusta, licorós
-Ha perdut la fruita, pero continua estructurat, bona acidesa, tanicitat moderada, fusta, ranci, licorós, llarg,
(m'agrada molt, i més en relació al preu)
Abreunvinito/Verema
Raïm: 50 % cabernet sauvignon, 45 % sirà, 5 % merlot
14 mesos en bóta nova de roure francés
14,6 % vol.
Bodegas Bordoy. Llucmajor, Mallorca.
Enòleg: Sergio Navarro
Preu: 21 €
-Capa mitjana baixa, brillant, granatós, rivet morat
-Maduixes, llepolies / cartró, càrnic, embotit, espècies, pebe negre, llet, nata,
-Lleuger, fàcil, fruita ( és més interessant en passar una horeta), pebre roig, fum
Verema/Abreunvinito
Raïm: 52 % merlot, 45 % cabernet sauvignon, 3 % monastrell
14,5 % vol.
Celler: Terramoll. La Mola, Formentera (a la pàgina del celler està Terramoll Primus)
Enòleg: José Abalde
Preu: 22 €
(botella nº 5215 de 7333)
[en la kata 39a tastàrem el 2004]
-Capa mitjana baixa, sang, "caiguda de casulla de papa"
-Fusta, flors / oxidat, aromes de reducció / cuir, dolç, lleu, corfa de meló, taller de forja, "vi tímid"
-Alcohol, "acidesa nua", astringent, tanins verds, postgust amargós, cau ràpidament
Verema
4. Cap de Barbaria 2009 V.T. Formentera
Raïm: Cabernet sauvignon, monastrell, merlot i fogoneu
Cabernet i merlot en bóta de roure francés noves i de segon any; monastrell i fogoneu en bóta de roure americà.
13,5 % vol.
Celler: Cap de Barbaria. Sant Francesc, Formentera
Enòleg: Xavier Figuerola
Preu: 35 €
[en la kata 39º tastàrem el 2005]
-Capa mitjana baixa, un poc tèrbol, robí
-Puromoro roig, flors, "flors fosques de vellut", tòfona, terra humida, bolets, balsàmic, / fusta d'església (fusta de guaiac), animal, sulfúric, cuir, puro,
-Plàtan, estructurat, "acidesa perfectament vestida", elegant, llarg, dolcet, molt bo, càlid,
Video Dani C / Verema
Verema/Abreunvinito
I per a sopar, festival de pintxos: entrepanets de llom torrat amb pimentó; cassoletes amb carxofa i anxova (ortinare: tonyina, crema d'anxova, porro i pimentó); llesques de pa amb pimentons farcits de txangurro i carabasseta;
truita de bacallà, boníssima; croquetes de gambes; bomba de creïlla, botifarra i allioli picant; capritxos de la amona (minihamburguesa amb formatge i pipirrada)
i botifarra alabesa.
Hi ha aigua, cerveses, refrescos i vi.
Etxeita DOC Rioja
Correcte
I per a les postres, un pastís caputxí casolà i una copeta de cava
Júlia Bernet. Ingenius. Brut nature 2012
80 % xarel·lo, 20 % chardonnay
Júlia Bernet. El Pago (Subirats), Barcelona
Aprox. 8 €
Fruita, flor; fresc.
Un luxe de kata. Gràcies.
He llegit a Abreunvinito que el menú costà 25 €. Fantàstic.
Dokument Kata
No parlen valencià, però a la web hi ha versió en català.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada